Το ντιζάιν του Porsche Concept Study Mission E [video]

Το ντιζάιν του Porsche Concept Study Mission E [video]

Δείτε μέσα από το Porsche Design Studio τα μυστικά του σχεδιασμού για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η γερμανική εταιρεία.

«Ανεξάρτητα με το τι κατασκευάζουμε, αυτό θα είναι πάντα ένα σπορ αυτοκίνητο. Και προς επίρρωση αυτού δεν έχεις παρά να κοιτάξεις το ντιζάιν του Concept Study Mission E», λέει η Porsche.

Πριν μπούμε στο παρασκήνιο του Porsche Design Studio μέσω του video που δημοσιεύουμε, για να μάθουμε περισσότερα για τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του Mission E, ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας περί τίνος πρόκειται.

Η Porsche Mission E, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και εξελίσσεται με τον εσωτερικό κωδικό J1.

Το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην παραγωγή το 2020 και θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα που εξελίσσει ειδικά για την περίσταση το εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Mission η πλατφόρμα της Volkswagen για την δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού Phaeton.

Επικεφαλής του πρότζεκτ κατασκευής της πρώτης Porsche που θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους είναι ο Stefan Weckbach, στο παρελθόν υπεύθυνος του προϊοντικού στρατηγικού σχεδιασμού της Porsche και υπεύθυνος για την εξέλιξη της Boxster. Η κατασκευή του Mission θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Στουτγάρδη και στο Zuffenhausen, στο πλαίσιο μιας επένδυσης €700.000.000 της Porsche. Τόσο το υπάρχον εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων όσο κι αυτό των αμαξωμάτων θα επεκταθούν, ενώ η Porsche θα αναβαθμίσει και το κέντρο δοκιμών του Weissach, για να καλύψει τις ανάγκες εξέλιξης του Mission.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα του δίνουν αυτονομία 530 km. Το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί πριν λίγο καιρό διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 600 ίππων και σύμφωνα με το εργοστάσιο μπορούσε να κάνει 0-100 km/h σε 3,2”.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν το σύστημα Porsche Turbo Charging που είχε παρουσιαστεί με το πρωτότυπο θα μπει επίσης στην παραγωγή. Το ενδιαφέρον με αυτό είναι ότι υπόσχεται φόρτιση στο 80%, δηλαδή αυτονομία 400 km περίπου, σε μόλις 15’.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube