Έτσι θα είναι η μελλοντική, βασική Mercedes-Benz

Έτσι θα είναι η μελλοντική, βασική Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2023, μέσω ενός πρωτοτύπου, θα επιδείξει τον σχεδιασμό των μελλοντικών βασικών μοντέλων της, A-Class, B-Class και CLA.

Mercedes-Benz basic models prototype

Από το 1997, η A-Class αποτελεί το βασικό μοντέλο της γκάμας της Mercedes-Benz. 

Μια A-Class που υπέστη βαθιές αλλαγές το 2012, πηγαίνοντας από το σχήμα του μικρού αστικού MPV σε αυτό ενός κόμπακτ χάτσμπακ (και μπερλίνας) για να αντιμετωπίσει εκ του σύνεγγυς το Audi A3 και τις BMW 1 Series

Κι ενώ οι πρόσφατες ανεπιβεβαίωτες φήμες μιλούσαν για την πιθανή διακοπή της A-Class και B-Class στο εγγύς μέλλον, ο κατασκευαστής από τη Στουτγάρδη επέλεξε να δημοσιεύσει την εικόνα ενός πρωτοτύπου που θα δούμε στο σταντ της Mercedes-Benz στο Σαλόνι του Μονάχου τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Tα μελλοντικά βασικά μοντέλα της Mercedes-Benz θα γίνουν αναπόφευκτα πιο ακριβά δεδομένης της πιο ελίτ τοποθέτησης της CLA

Έντεχνα κρυμμένο στο σκοτάδι, το προφίλ του αυτοκινήτου θυμίζει αυτό μιας κόμπακτ μπερλίνας. Κάτι που φαίνεται λογικό αφού το μελλοντικό μοντέλο παραγωγής που θα προέρχεται από αυτό το πρωτότυπο θα πρέπει να αντικαταστήσει τη CLA και την 100% ηλεκτρική έκδοσή της (με σήμα «EQ»;) και πιθανώς και κάποιες θερμικές εκδόσεις.

Mercedes-Benz basic models prototype

Εάν η Mercedes αποφασίσει πραγματικά να καταργήσει την πολυμορφίζουσα B-Class και ειδικά την κόμπακτ A-Class, τα μελλοντικά βασικά μοντέλα της Mercedes-Benz θα γίνουν αναπόφευκτα πιο ακριβά δεδομένης της πιο ελίτ τοποθέτησης της CLA. 

Να θυμίσουμε ότι η τιμή της A- Class ξεκινά σήμερα από τις €39.990 και η CLA από τις €36.250 (προ facelift). Γνωρίζοντας ότι αυτά τα μοντέλα μόλις πέρασαν από το ανασχεδιασμό του μέσου της εμπορικής καριέρας τους, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν στην αγορά και στους καταλόγους, στην τρέχουσα μορφή τους, για τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube