Aston Martin Vanquish Vision Concept: Αντίπαλος για Ferrari F8 και McLaren 720S

Aston Martin Vanquish Vision Concept: Αντίπαλος για Ferrari F8 και McLaren 720S

Μας προϊδεάζει για το επερχόμενο «καθημερινό» κεντρομήχανο supercar της φίρμας.

Μόλις αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το πρωτότυπο που μας δείχνει πώς θα είναι ο μελλοντικός ανταγωνιστής της Ferrari F8 Tributo και της McLaren 720S.
 
Η νέα Vanquish θα ενταχθεί στην γκάμα της Aston κάτω από τα hypercars Valkyrie και 003.

 Η βρετανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακόμη πολλά στοιχεία για τη Vanquish Vision Concept, αλλά λέει ότι θα έχει τον νέο V6 της μάρκας που θα κάνει πρεμιέρα στη 003. Δεν ξέρουμε τίποτε γι’ αυτόν, αλλά πιθανολογούμε ότι, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τους 720 ίππους της McLaren και της Ferrari, θα πρέπει να έχει δύο τούρμπο ή/και κάποιο υβριδικό σύστημα ενίσχυσης.

Σχετικά με την κατασκευή της Vanquish, η Aston ανακοινώνει ότι δεν θα έχει το ανθρακονημάτινο μονοκόκ των Valkyrie και 003, αλλά ένα ειδικά φτιαγμένο αλουμινένιο πλαίσιο, ώστε η τιμή του αυτοκινήτου να είναι ανταγωνιστική.

Vanquish Vision side

«Πρώτα απ’ όλα, τι ευχαρίστηση είναι να αναβιώνεις το όνομα Vanquish», είπε ο πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, Andy Palmer. «Έχει γίνει συνώνυμο των κορυφαίων μοντέλων παραγωγής μας, οπότε ήταν το πιο κατάλληλο για να το δώσουμε σε ένα τόσο σημαντικό μοντέλο. Η Vanquish Vision Concept σηματοδοτεί άλλη μια καίρια στιγμή στην ιστορία της Aston Martin κι άλλο ένα κρίσιμο βήμα για την υλοποίηση του Πλάνου του Δεύτερου Αιώνα. Το πρώτο μας κεντρομήχανο μοντέλο παραγωγής θα είναι ένα σημείο μεταμόρφωσης της Aston Martin, καθώς θα προωθήσει τη φίρμα σε έναν τομέα της αγοράς που θεωρείται παραδοσιακά ως η καρδιά των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων».

Η σχεδίαση της Aston Martin Vanquish Vision Concept έχει μια προφανή ομοιότητα με εκείνη της Valkyrie. Ειδικά στο εμπρός μέρος, με τα ωοειδή φώτα, τον αεροδυναμικό προφυλακτήρα και τον διαμορφωμένο διαχωριστή ροής. Πίσω, το supercar έχει έναν μεγάλο διαχύτη και δύο εξατμίσεις που βγαίνουν ψηλά, ανάμεσα στα φανάρια και το λογότυπο της φίρμας.

Vanquish Vision rear

Το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής,, με τον κωδικό ΑΜ9, εξελίσσεται υπό τον τεχνικό διευθυντή Max Swaj, που ήρθε από τη Ferrari όπου είχε δημιουργήσει ανάλογα μοντέλα. Η παραγωγή της Vaquish θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Gaydon το 2022 και ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Marek Reichman, λέει πως έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε το αυτοκίνητο να είναι πρακτικό για να μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube