Αποκάλυψη: Νέο σούπερκαρ Kode 0

Αποκάλυψη: Νέο σούπερκαρ Kode 0

Ο σχεδιαστής της Ferrari Enzo παρουσίασε στο Pebble Beach την πρόσφατη δημιουργία του Kode 0 που απά κάτω είναι μια Aventador!

Ο πρώην σχεδιαστής του οίκου Pininfarina, Ken Okuyama, παρουσίασε στο Pebble Beach Concours d’ Elegance την τελευταία δημιουργία του -τι άλλο;- ένα σούπερκαρ.

Με την ονομασία Kode 0, το νέο ενός και μοναδικού δείγματος σούπερκαρ αντλεί την έμπνευση για την αισθητική φόρμα του από τα σούπερκαρ της δεκαετίας του ’70, όπως η Lamborghini Countach και η Lancia Stratos. Είναι δε δείγμα του του γραφείου σχεδιασμού και coachbuilding που έχει ανοίξει ο Okuyama στην Ιαπωνία.

Κάτω από τις αδρές ακμές του, το Kode 0 είναι κατ’ ουσίαν βασισμένο στην υφιστάμενη Lamborghini Aventador, αλλά χάρη στα ελαφρύτερα ανθρακονημάτινα πάνελ, το ιαπωνικό σούπερκαρ ζυγίζει μόλις 1.550 kg –περίπου 25 kg λιγότερα από τη αντίστοιχη Lambo. Με το ίδιο ατμοσφαιρικό 6,5λιτρο μοτέρ V12, το Kode 0 παραμένει στις ίδιες επιδόσεις, κάνοντας 2,9” για το σπριντ των 0-100 km/h

Ο Okuyama δεν προσδιόρισε ποια θα είναι η τιμή του Kode 0, αλλά οι φήμες το φέρνουν να κοστίζει αρκετά εκατομμύρια. Να θυμίσουμε ότι το Kode 0 ακολούθησε την περυσινή εξίσουν «επιθετική» δημιουργία του Okuyama, Kode 57, βασισμένη πάνω στη Ferrari 599 και το οποίο μπορείτε να δείτε να ποζάρει δίπλα στο Kode 0 στο σταντ του Okuyama στο Pebble Beach, στη φωτογραφία από κάτω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube