Μισό εκατομμύριο ευρώ για μια Ferrari 599 GTB! [video]

Μισό εκατομμύριο ευρώ για μια Ferrari 599 GTB! [video]

Προσφορά και ζήτηση: απαράβατος κανόνας της αγοράς. Η τιμή πάντως ακούγεται εξωπραγματική.

Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις όχι ένα, αλλά δύο σύγχρονα σούπερκαρ. Όχι όμως με χειροκίνητο κιβώτιο.

Πλην της Aston Martin, στα μοντέλα της οποίας μπορείς ακόμα να βρεις τον κλασικό λεβιέ και το τρίτο πεντάλ, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει τα ημιαυτόματα κιβώτια διπλού - κατά κανόνα- συμπλέκτη.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών τα προτιμά, συνεπώς το χειροκίνητο κιβώτιο αποτελεί παρελθόν.

Η Ferrari 599 GTB Fiorano είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, παρ’ ότι το ημιαυτόματο κιβώτιο F1 ήταν, στην ουσία, ένα ρομποτιζέ manual που ήταν δύστροπο στις χαμηλές ταχύτητες και τις μανούβρες, μόλις 30 αγοραστές σε όλο τον κόσμο προτίμησαν τον κλασικό επιλογέα.

Αυτό καθιστά την χειροκίνητη έκδοση σπανιότερη από τις ισχυρότερες και πολύ ακριβότερες (όταν ήταν καινούργιες) 599 GTO (599 κομμάτια) και SA Aperta (80).

Η παραγωγή της σταμάτησε πριν τρία χρόνια – και η ειρωνεία είναι πως το τελευταίο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε είχε χειροκίνητο κιβώτιο...

Μία από τις 10 που βρίσκονται στην Ευρώπη είναι διαθέσιμη προς πώληση. Πρόκειται για μοντέλο του 2007, με μαύρο αμάξωμα και εσωτερικό και έχει γράψει 34.212 km. Ο εξοπλισμός του είναι ο βασικός (δεν έχει καν την «ασπίδα» της Ferrari στα εμπρός φτερά) και το μόνο έξτρα είναι τα κεραμικά φρένα.

Ο Ολλανδός ντίλερ ζητά €450.000 για το προνόμιο να έχεις το κλασικό χτένι και ν’ ακούς το χαρακτηριστικό «κλικ» καθώς αλλάζεις ταχύτητα με το δεξί σου χέρι.

Είναι άραγε πολλά ή λίγα; Πριν δύο μήνες, μία άλλη χειροκίνητη 599 με μόλις 6.500 km άλλαξε χέρια στις ΗΠΑ για €682.000. Από την άλλη βέβαια, κοστίζει τρεις φορές επάνω σε σχέση με την αρχική της τιμή και με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μια 599 GTO.

[Πηγή: Hoefnagels]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube