Ακυρώθηκε η BMW Touring Coupé, η κλειστή έκδοση της Ζ4

Ακυρώθηκε η BMW Touring Coupé, η κλειστή έκδοση της Ζ4

H BMW Touring Coupé παραγωγής θα μπορούσε να αποτελέσει την κλειστή εκδοχή του ρόουντστερ Z4

Touring Coupé

Χρειάζεσαι ένα πραγματικά αριστοκρατικό μοντέλο για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος των κλασικών μοντέλων και των υπεραυτοκινήτων που συναθροίζονται κάθε χρόνο στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este στις όχθες της λίμνης Κόμο. Αλλά αυτό ακριβώς κατάφερε πέρυσι η BMW με το πρωτότυπο Touring Coupé.

H BMW Touring Coupé παραγωγής θα μπορούσε να αποτελέσει την κλειστή εκδοχή του ρόουντστερ Z4. Η γερμανική εταιρεία έχει παράδοση σε τέτοιου είδους αμαξώματα.

Στις καλένδες η κλειστή Z4 που τόσο ξεσήκωσε το κοινό στη Villa d'Este στη λίμνη Κόμο

Θυμίζουμε την άσχημη αλλά τόσο ξεχωριστή Z3 Coupé στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Touring Coupé

Μετά τη θετική υποδοχή του κοινού, άρχισαν να διαδίδονται φήμες που βασίζονταν σε off-the-record σχόλια των στελεχών της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο Battista το Design Award του Concorso d'Eleganza Villa d’Este 2021

Η αυτοκινητοβιομηχανία εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει την Touring Coupé σε παραγωγή μικρής κλίμακας. Υπήρχε η σκέψη για 50 μόλις αυτοκίνητα με φημολογούμενη τιμή αγοράς στα $250 χιλιάρικα. Κάπου στα €230.000 δηλαδή.

Touring Coupé

Προφανώς και τέτοιες κινήσεις δεν αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών ενός κολοσσού όπως η BMW. Περισσότερο σε ενίσχυση της εικόνας του, που θα διαχέεται και θα ανυψώνει και την υπόλοιπη γκάμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η δεύτερη ευκαιρία για την BMW Z3 M Coupé

Παρόλα αυτά, προφανώς κρίθηκε ότι δεν θα υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον σε τόσο υψηλή τιμή. Ή ότι θα έπρεπε να κοστολογηθεί χαμηλότερα, με κίνδυνο η BMW να χάσει αρκετά χρήματα για κάθε ένα από τα 50 αυτοκίνητα που θα κατασκεύαζε.

Touring Coupé

Είναι ενδιαφέρον ότι το Μόναχο αποφάσισε να μην βάλει την Touring Coupé στην παραγωγή, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση 3.0 CSL που βασίζεται στην M4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η BMW 3.0 CSL ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ

Θα κατασκευαστεί κι αυτή σε μόλις 50 αντίτυπα και με την εξωφρενική τιμή των €750.000 που τη συνοδεύει, μάλλον οι Γερμανοί δεν ήθελαν να προκαλέσουν εις διπλούν.

Touring Coupé

Κρίμα πάντως γιατί θεωρούμε ότι μια έκδοση Ζ4 Touring Coupé θα μπορούσε να έχει μόνιμη θέση στην γκάμα της BMW. Και μελλοντικά θα ήταν future classic, ακριβώς όπως είναι σήμερα η Z3 Coupé.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube