777 Hypercar: 800 PS, 900 kg, €7 εκατομμύρια, μόνο για πίστα

777 Hypercar: 800 PS, 900 kg, €7 εκατομμύρια, μόνο για πίστα

Το ιταλικό τέρας βασίζεται σε μονοκόκ πλαίσιο της Dallara κι αναπτύσσει 2.100 kg downforce στα 368 km/h.

Το 777 Hypercar είναι το πρώτο δημιούργημα της 777 Motors, η οποία ιδρύθηκε στην Ιταλία από τον Andrea Levy, πρόεδρο της έκθεσης αυτοκινήτου του Μιλάνου. Σκοπεύει να συνταράξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με μια σειρά από τρομακτικά νούμερα.

Με 800 ατμοσφαιρικά PS που θα έχουν να κινήσουν μόλις 900 kg, το επτά 777 Hypercar που θα κατασκευαστούν θα κοστολογηθούν €7 εκατομμύρια έκαστο χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον δρόμο.

Δεν ξέρουμε τι σοκάρει περισσότερο. Η αναλογία κιλών ανά ίππο ή η τιμή για ένα όχημα που μπορεί να οδηγηθεί μόνο στην πίστα

Το 777 Hypercar έχει σχεδιαστική κι μηχανική επιρροή από τους αγώνες πρωτοτύπων LMP1, αλλά δεν προορίζεται για αμιγώς αγωνιστική χρήση, όπως η Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

777 Hypercar

Αυτό σημαίνει ότι ο Gibson V8, κινητήρας που χρησιμοποιείται σε αρκετά αγωνιστικά LMP1, έχει απαλλαγεί πλήρως από τους διάφορους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κανονισμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 3,5 g στο φρενάρισμα η Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Έχει μάλιστα ρυθμιστεί ώστε να καταναλώνει e-Fuels, τα οποία υπόσχονται 65% μείωση των εκπομπών CO₂. Πριν διαμαρτυρηθείτε ότι είναι ακριβότερα από τα καύσιμα του εμπορίου, να σας θυμίσουμε την τιμή αγοράς του 777 Hypercar και την πολύ ειδικευμένη χρήση του.

777 Hypercar

Ο δημιουργός του δήλωσε: «Αποστολή μας είναι να κατασκευάσουμε το απόλυτο πιστάδικο hypercar, ώστε να γίνει το σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία για τις επιδόσεις και την καινοτομία του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Donkervoort F22 σπάει το ρεκόρ πλευρικής επιτάχυνσης [video]

Με αναλογία κιλών ανά ίππο ελάχιστα πάνω από τη μονάδα και τελική ταχύτητα 368 km/h, το 777 Hypercar υπόσχεται 2.100 kg downforce κι ασύλληπτη πλευρική επιτάχυνση 4 G.

777 Hypercar

Οι ικανότητές του στην πίστα έχουν εξελιχθεί στη Monza, όπου έχει γυρολόγιο στο 1'33". Είναι δηλαδή περίπου 2,4" γρηγορότερο από τον γύρο κατάταξης που σημείωσε το αγωνιστικό Toyota GR010 Hybrid LMH hypercar στις φετινές 6 Ώρες της Monza.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 499P Modificata. Μόνο για την πίστα, μόνο €5,1 εκατομμύρια

Οι πελάτες θα μπορούν να μαθούν πίστες ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας πρόγραμμα εικονικής εξάσκησης της 777, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

777 Hypercar

Στην τιμή αγοράς περιλαμβάνονται επίσης μαθήματα εξοικείωσης στις ακραίες δυνάμεις που αναπτύσσει το νέο τους παιχνίδι. Θα μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στην πίστα Varano στην Ιταλία είτε στην Indianapolis στις ΗΠΑ.

Θα πρέπει να φορούν την ειδική αγωνιστική στολή που αναπτύχθηκε από την 777 για να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα οξυγόνου τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube