Pikes Peak: Η Bentley δεν κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση

Pikes Peak: Η Bentley δεν κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση

Ένα πρόβλημα στον κινητήρα και η μικρότερη διαδρομή του αγώνα λόγω χιονιού στέρησαν από την Bentley τη δυνατότητα να σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak. 

Η ειδικά προετοιμασμένη Bentley Continental GT3 Pikes Peak δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κατηγορίας της και στην τέταρτη συνολικά. 

Το αγωνιστικό μοντέλο της Bentley εξελίχθηκε από κοινού από τις βρετανικές Fastr, Roger Clark Motorsport, M-Sport και Rhys Millen Racing. Η ισχύς του V8 twin-turbo τετράλιτρου κινητήρα της φτάνει τους 750 PS ενώ χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βentley Continental GT3 Pikes Peak: Για το ρεκόρ χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα!

Η Continental GT3 Pikes Peak με οδηγό τον Rhys Millen, ολοκλήρωσε η διαδρομή σε χρόνο 6:36.281. Να σημειώσουμε ότι η φετινή διαδρομή ήταν πιο «κοντή» από αυτήν των προηγούμενων χρόνων, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα χιόνια στο τελικό κομμάτι της ανάβασης. 

Ωστόσο, πρόβλημα είχαμε και με το αυτοκίνητο καθώς στο τελευταίο 1/3 της διαδρομής αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα. Έτσι ενώ προηγείτο κατά 12", μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της ανάβασης έχασε συνολικά 16" κάτι που κόστισε στη συμμετοχή την πρώτη θέση. 

Κάπως έτσι η Bentley δεν μπόρεσε φέτος να πετύχει το "Triple Crown" στην ιστορική ανάβαση μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις μιας Bentayga που κατέρριψε το ρεκόρ στην κατηγορία των SUV παραγωγής, και μιας Continental GT που επίσης κατέχει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube