Scoop: Νέο Infiniti Q60 παραγωγής χωρίς καμουφλάζ

Scoop: Νέο Infiniti Q60 παραγωγής χωρίς καμουφλάζ

To Infiniti Q60 φωτογραφήθηκε στο Las Vegas αυτή την εβδομάδα, ένα σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στο North Americn International Auto Show, στο Detroit.

To νέο πολυτελές κουπέ της Infiniti, αντίπαλος για το προσεχές Audi Α5, την BMW 4 Series Coupé και την επίσης νέα Mercedes-Benz C-Class Coupé, αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη στο τέλος του 2016 και αμέσως ύστερα από το λανσάρισμά του στη Β. Αμερική.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο web δείχνουν ότι το Q60 παραγωγής παραμένει πιστό στο βασικό σχεδιασμό του πρωτοτύπου που αποκαλύφθηκε στο NAIAS 2015, στο Detroit, τον περασμένο Ιανουάριο.

Το νέο Q60 έρχεται ως ένα από τα συστατικά διεύρυνσης της γκάμας της Infiniti κυρίως στην Ευρώπη, όπου θα ακολουθήσει τα λανσαρίσματα των κόμπακτ Q30 και QX30. Να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος, η Infiniti που είναι ιδιοκτησίας Nissan, δεν διέθετε κουπέ στην ευρωπαϊκή γκάμα της, οπότε το νεοφερμένο μοντέλο θα έρθει να τοποθετηθεί ανάμεσα στο μεσαίο σεντάν Q50 και στο μεγάλο σεντάν Q70. Στις ΗΠΑ που η παρουσία της Infiniti είναι πληθωρική, το Q60 θα αντικαταστήσει το κουπέ G37.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Q60 αναμένεται να διαθέτει ένα νέο 3λιτρο διτούρμπινο V6 στη θέση του υφιστάμενου 3,7λιτρου V6, που θα προέρχεται από τη νέα γκάμα κινητήρων της εταιρείας αλλά κι έναν –ανεπιβεβαίωτο προς το παρόν- καινούργιο δίλιτρο τούρμπο. Γι’ αυτόν τον τελευταίο, λέγεται ότι θα αποτελεί το βασικό μοτέρ και θα είναι καταγωγής Mercedes-Benz.

Αναλυτές της IHS Automotive προβλέπουν ότι η ζήτηση για το νέο Infiniti Q60 θα είναι σχετικά μικρή στην Ευρώπη, με λιγότερο από 1.000 πωλούμενα αυτοκίνητα κατ’ έτος, αρχής γενομένης από το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube