LA Auto Show: Νέο Infiniti QX30 [video]

LA Auto Show: Νέο Infiniti QX30 [video]

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου crossover Infiniti QX30 έγιναν χτες στο πλαίσιο του Los Angeles Auto Show.

Η Infiniti συνεχίζει να εισβάλει σε κατηγορίες στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία. Μετά το premium μικρομεσαίο Q30, τώρα λάνσαρε και το αντίστοιχο crossover, το QX30.

Όπως το Infiniti Q30 μοιράζεται πολλά στοιχεία και τα μηχανικά του μέρη με τη Mercedes-Benz A-Class, έτσι και το νέο QX30 είναι το αδερφάκι της GLA-Class. Πιστό στο στιλ του πρωτότυπου QX30 Concept, έχει την ίδια ρευστή σχεδίαση με τα έντονα νεύρα στο πλάι. Στο εσωτερικό με το ασύμμετρο ταμπλό είναι εμφανής η σχέση με το Q30. Σύμφωνα με την Infiniti, και αυτό το μοντέλο της απευθύνεται στους αγοραστές που ψάχνουν το αυτοκίνητο με το πιο ξεχωριστό ντιζάιν στην κατηγορία.

Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Infiniti QX30 υποδηλώνεται από τα πλαστικά προστατευτικά που διατρέχουν το κάτω μέρος του αμαξώματος. Το πόσο απέχει το πάτωμά του από το έδαφος δεν έχει ανακοινωθεί, όμως το συνολικό ύψος φτάνει το 1,53 m, με τις στάνταρ μπάρες οροφής. Η Infiniti αναφέρει ότι εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης που στέλνει στους πίσω τροχούς έως και το 50% της ροπής και ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Δηλαδή πρόκειται για το σύστημα μετάδοσης των τετρακίνητων GLA 4MATIC. Και, παρότι δε γίνεται καμία αναφορά επ’ αυτού, θεωρούμε απίθανο να μη διατεθεί και το QX30 σε προσθιοκίνητες εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο.

Το QX30 θα εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη των συστημάτων άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας της φίρμας. Θα διαθέτει Around View Monitor με ανιχνευτή κινούμενων αντικειμένων, Intelligent Parking Assist και το νέο σύστημα infotainment InTouch με οθόνη αφής 7’’ που λανσαρίστηκε στο Infiniti Q50. Θα κατασκευάζεται στο Ην. Βασίλειο, παράλληλα με το hatchback Q30, και τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2016.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube