Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes-Benz C-Class Coupe [video]

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes-Benz C-Class Coupe [video]

Η κουπέ έκδοση της νέας Mercedes-Benz C-Class θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα ριχτεί στην αγορά αμέσως μετά για να ανταγωνιστεί στο στίβο των πωλήσεων το Audi A5 και τη Σειρά 4 της BMW.

Το πάζλ της νέας Mercedes-Benz C-Class ολοκληρώνεται σιγά σιγά, με την κουπέ εκδοχή αμαξώματός της να βρίσκεται προ των πυλών της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία θα διατεθεί αμέσως μετά την πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Θα απομένει πλέον μόνο η κάμπριο εκδοχή της, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη μεγάλη έκθεση επί ευρωπαϊκού εδάφους. Αυτή της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όσον αφορά την κουπέ C-Class, οι επίσημες φωτογραφίες δείχνουν ότι οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας θέλησαν να «παντρέψουν» το μικρό κουπέ αισθητικά με την μεγαλύτερη S-Class Coupe, όσον αφορά την πίσω όψη της, ενώ μπροστά η κουπέ C-Class ακολουθεί τις γραμμές και τα χαρακτηριστικά της σεντάν έκδοσης.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πόρτες δεν έχουν πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο γερμανικό κουπέ είναι κατά 95 mm μακρύτερο και κατά 40 mm φαρδύτερο, και βρίσκεται 15 mm πιο κοντά στο έδαφος χάρη στην χαμηλωμένη ανάρτηση.

Οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αναφέρουν ότι το εσωτερικό είναι πλέον πιο ευρύχωρο, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα γόνατα και τους αγκώνες των επιβατών πίσω. Νέας σχεδίασης είναι και τα μπροστινά καθίσματα, με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα και την πιο σπορ εμφάνιση, ενώ η σχεδίαση, το σύστημα πολυμέσων και οι υπόλοιπες τεχνολογίες στην καμπίνα προέρχονται από την σεντάν C-Class.

Η γκάμα κινητήρων της νέας C-Class Coupe ξεκινά από την βασική C180 με τον τούρμπο 1.600άρη βενζινοκινητήρα των 156 PS και συνεχίζεται με τις δίλιτρες τούρμπο C200, C250 και C300 που αποδίδουν 184, 211 και 245 PS αντίστοιχα.

Όσον αφορά τους ντίζελ κινητήρες, σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμη η έκδοση C220d με τον γνωστό τετρακύλινδρο των 2,1 λίτρων κάτω από το καπό, σε εκδόσεις με 170 ή 204 PS.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube