Scoop: Nέο Ford EcoSport ST-Line χωρίς καμουφλάζ

Scoop: Nέο Ford EcoSport ST-Line χωρίς καμουφλάζ

Το επερχόμενο Ford EcoSport ST-Line απαθανατίστηκε στην Ισπανία σε δοκιμές και χωρίς καμουφλάζ.

Η συνήθεια να ντύνουν στάνταρ μοντέλα με τη «λεοντή» των πιο ισχυρών της γκάμας τείνει να γίνει κοινός τόπος και μηχανή που κόβει μονέδα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ως εκ τούτου, και για τη Ford η επιχείρηση που ακούει στο όνομα «ST-Line» και έχουμε δει ήδη να εξωραΐζει τα Fiesta και Focus, επεκτάθηκε και στο EcoSport. Και λέμε «εξωραΐζει» διότι τη σήμανση «ST-Line» τη βλέπουμε κατά κόρον και σε οξύμωρη χρήση, ήγουν σε μικρά μοτέρ ντίζελ.

Στην οικογένεια των ST-Line, λοιπόν, οσονούπω προστίθεται και το EcoSport, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες του πρωτοτύπου, όπου το μικρό crossover του Μπλε Οβάλ φοράει bodykit και σήματα και φωτογραφήθηκε πλήρως ακαμουφλάριστο στην Ισπανία.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ισπανικός ιστότοπος Decoches αποκαλύπτουν όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το νέο Ford EcoSport ST-Line. Ένα πλήρες κιτ από πλευρικά μαρσπιέ και σπόιλερ αλλάζουν την εμπρός, πλάγια και πίσω όψη του αυτοκινήτου, ενώ και η οροφή έρχεται να προσθέσει λίγο ακόμη εντυπωσιασμό στο αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 140 PS

Παρόλο που μας αρέσει η ιδέα ενός οικονομικού crossover από τη Ford και πρόκειται επίσης για εμπορικό μονόδρομο για την εταιρεία, το EcoSport δεν έχει καταφέρει να βρει το βηματισμό του στην αγορά. Και η αιτία είναι πως το αυτοκίνητο έχει διανύσει ένα μετρίως επιτυχημένο δρόμο, πολλές φορές με δύσπεπτες επιλογές από το κοινό. Μέσα στα χρόνια που έχει διανύσει στην αγορά, έχει κατά καιρούς δοκιμάσει αλλαγή μάσκας, νέους μεγαλύτερους τροχούς, πιο χαμηλή ανάρτηση, αλλαγή στα πλαστικά της καμπίνας, αφαίρεση της ρεζέρβας και των πλευρικών μεντεσέδων από την πέμπτη πόρτα… Με αυτά και με αυτά, από το τέλος του 2013 που παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή έκδοση, έχει υποστεί μια πρώιμη ανανέωση το 2015 και την προγραμματισθείσα του 2017, αλλάζοντας τον «αδόξαστο» στον αρχικό σχεδιασμό των Βραζιλιάνων.

Το νέο EcoSport ST-Line θα ενσωματώνει προφανώς τις μεγάλες αλλαγές που υπέστη το ανανεωμένο EcoSport 2018 που επίσης αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά ύστερα από την ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη. Οι αλλαγές που περιλαμβάνουν ταμπλό αλά Fiesta, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα το ίδιο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με την μεγάλη οθόνη αφής, το νέο τιμόνι και πίνακα οργάνων, και τη χειρολαβή εμπρός από το συνοδηγό, στην περίπτωση του ST-Line θα υπάρχουν ακόμη κόκκινο γαζί σε τιμόνι και λεβιέ, και γενικότερα πιο σπορτίφ τριμάρισμα. Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, τον τόνο εκτός από το bodykit θα δίνει το χρωματικό κοντράστ με μαύρες κολόνες και άλλο χρώμα «ουρανό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Ford EcoSport 1.5 TDCi

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Ford EcoSport ST-Line, όπως και η υπόλοιπη γκάμα του EcoSport, θα είναι αποκλειστικά δικίνητο, καθώς η επιλογή κινητήρα και συνδυασμού του με το κιβώτιο δεν φαίνεται να αλλάζει, αλλά οψόμεθα. Ίσως το Μπλε Οβάλ θα ήθελε να εντάξει το σύστημα τετρακίνησης Intelligent 4WD με κάποιο μοτέρ (1.0 EcoBoost ή 1.5 TDCi), αλλά μέχρι στιγμής το έχουμε δει συνδυασμένο μόνο με το δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ που πουλιέται στις ΗΠΑ.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τον άλλο μήνα, οπότε και όλη η γκάμα της Ecosport μαζί και το ST-Line θα βρίσκονται στο σταντ της Ford, στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube