Έτοιμο το ανανεωμένο Ford EcoSport

Έτοιμο το ανανεωμένο Ford EcoSport

Το ανανεωμένο crossover της Ford θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το Ford EcoSport 2018 ευρωπαϊκών προδιαγραφών βρίσκεται ένα στάδιο πριν την αποκάλυψή του και αυτή την περίοδο κυκλοφορεί ελαφρώς καμουφλαρισμένο με τα καλούδια της έκδοσης ST Line.

Το ανανεωμένο Ford EcoSport έχει παρουσιαστεί εδώ και λίγο καιρό στις ΗΠΑ, δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος, και σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες των Άγγλων συναδέλφων μας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι σχεδιαστικός στόχος των ανθρώπων της Ford ήταν να το εναρμονίσουν με την υπόλοιπη γκάμα των SUV που διαθέτουν, τα Kuga και Edge. Για αυτό το λόγο έχει νέα εμπρός φώτα και προβολείς ομίχλης, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μαύρη μάσκα για την έκδοση ST Line και νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου.

Όπως μας μαρτυρά και το αδελφάκι του από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το ανανεωμένο EcoSport 2018 έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές στην καμπίνα. Η σχεδίαση του ταμπλό θυμίζει πλέον το νέο Fiesta, με την ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα να φιλοξενεί το ίδιο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με την μεγάλη οθόνη αφής. Επιπλέον, νέο είναι το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων, ενώ μπροστά από τον συνοδηγό τοποθετήθηκε χειρολαβή για τις δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές.

Για το τελευταίο, όσο παράξενο και αν ακούγεται για ένα δικίνητο crossover, έχει λόγο ύπαρξης μιας και στις ΗΠΑ θα διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent 4WD και δίλιτρο κινητήρα, με την βασική όμως επιλογή να είναι ο 1.0 EcoBoost.

Στην ευρωπαϊκή γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου EcoSport δεν αναμένονται αλλαγές και είναι άγνωστο εάν θα δούμε έκδοση με το σύστημα τετρακίνησης.

Περισσότερα όμως θα μάθουμε με την παρουσίαση του μοντέλο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube