Παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή έκδοση του Ford EcoSport

Παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή έκδοση του Ford EcoSport

Είθισται τα αυτοκίνητα να παρουσιάζονται στις εκθέσεις αυτοκινήτου. Η Ford, ωστόσο, επέλεξε να εξαιρεθεί από τον άγραφο κανόνα και να παρουσιάσει την ευρωπαϊκή έκδοση του EcoSport, του νέου μικρού της crossover, στο Διεθνές Συνέδριο Κινητών (Mobile World Congress 2013) στη Βαρκελώνη, που ξεκίνησε σήμερα.

Ο λόγος που η Ford επέλεξε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά event για την παρουσίαση του EcoSport, δεν είναι άλλος από τα πρωτοποριακά συστήματα SYNC AppLink και SYNC Emergency Assistance, τα οποία περνούν σε μια άλλη διάσταση τη σύνδεση του αυτοκινήτου με τα smartphone.

Το SYNC Applink είναι ένα νέο σύστημα που συνδέει πλήρως το κινητό με το αυτοκίνητο και επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιήσει διάφορες εφαρμογές μέσω φωνητικών εντολών. Χωρίς δηλαδή να παίρνει τα χέρια από το τιμόνι ή το βλέμμα από το δρόμο. Το SYNC Emergency Assistance, από την άλλη, είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στον οδηγό να καλέσει άμεσα για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Το σύστημα μάλιστα μπορεί να υποκαταστήσει τον οδηγό και να ειδοποιήσει από μόνο του τις αρχές, όταν αυτός δεν μπορεί, δίνοντας το ακριβές στίγμα στην υπηρεσία «Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112».

Όσον αφορά το αυτοκίνητο τώρα, μια ιδέα για το οποίο έχετε ήδη πάρει όταν οδηγήσαμε τη βραζιλιάνικη έκδοσή του, αυτό στην ευρωπαϊκή αγορά θα κυκλοφορήσει με τον βραβευμένο 1.0 EcoBoost κινητήρα της Ford στην έκδοση με τα 125 PS. Διαθέσιμες θα είναι επιπλέον και δυο εκδόσεις ιπποδύναμης με τον diesel 1.5 TDCI. Η μικρότερη θα αποδίδει 90 PS και η ισχυρότερη 110 PS.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ford EcoSport θα έχουμε μετά και την αυτοκινητική παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube