Scoop: H Alfa Romeo Stelvio βάζει πλώρη για την Porsche Macan

Scoop: H Alfa Romeo Stelvio βάζει πλώρη για την Porsche Macan

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo, που κινείται στην σπορ πλευρά της κατηγορίας, εμφανίστηκε σε νέες φωτογραφίες scoop αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται στην τελική φάση της εξέλιξής του.

Το μουλάρι εξέλιξης της επερχόμενης Alfa Romeo Stelvio φωτογραφήθηκε στο Nürburgring και είναι αυτό που σέρνει το χορό των μιλανέζικων μοντέλων που θα ντεμπουτάρουν στο πρώτο μισό του επόμενου χρόνου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε το αυτοκίνητο με τη βασική μορφή του, όσο κι αν οι Ιταλοί προσπαθούν να μας παραπλανήσουν με βαρύ καμουφλάζ. Στις προηγούμενες περιπτώσεις scooping, η Stelvio είχε απαθανατιστεί πάνω σε «κομμένo» αμάξωμα από FIAT 500L

Παρά λοιπόν το βαρύ καμουφλάρισμα, το τελευταίο μουλάρι επιβεβαιώνει ότι η Stelvio διαθέτει οπισθοκλινή οροφή αλά κουπέ, συγγενεύοντας αισθητικά με τη Maserati Levante, με την οποία ψιθυρίζεται ότι η συγγένεια δεν είναι μόνο αισθητική. Η εξωτερικές λεπτομέρειες που μπορεί αν απομονώσει κάποιος είναι πολλές, ενώ το ταμπλό φέρνει χοντρικά σε αυτό της Giulia, χαρακτηριστικό που δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και η Stelvio χρησιμοποιεί την ίδια κλιμακωτή πλατφόρμα της FΙΑΤ Chrysler Automobiles (FCA).

Το SUV της Alfa μοιράζεται επίσης εξαρτήματα και συστήματα με τα επερχόμενα μεσαία SUV της FIAT και της Jeep -είναι γωστό το άγχος της FCA για παγκοσμίως κοινά εξαρτήματα-, ενώ χρησιμοποιεί και την ίδια δομή, ωστόσο οι κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης δεν θα είναι κοινά –πάλι καλά. Εκείνο που αναμένεται είναι οι τρεις φίρμες να καταστήσουν ικανή την FCA να καλύψει το ευρύ φάσμα της κατηγορίας των SUV: Η Jeep θα απευθύνεται σε όσους αναζητούν σκληροτράχηλα off-roader, η FIAT θα συνδυάζει την ικανότητα εκτός ασφάλτου με τις ασφάλτινες αρετές, ενώ η Alfa Romeo θα κινείται στο χώρο των υψηλών επιδόσεων στην άσφαλτο.

Το σχέδιο είναι η Stelvio να μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με την Giulia, που σημαίνει ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει ένα 2,2λιτρο τουρμποντίζελ, ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο, ενώ στην κορυφή πιθανότατα θα βρίσκεται ο διτούρμπινος 3λιτρος V6 με τους 510 PS. Η Stelvio Quadrifoglio θα αποτελέσει αντίπαλο δέος για την Porsche Macan Turbo των 400 PS, αλλά και της πιο αδύναμης Mercedes-AMG GLC 43 με τους 367 PS.



Η κλιμακωτή πλατφόρμα της FCA, αργότερα θα υποστηρίξει ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο, επιπέδου Audi A6, BMW 5 Series, Jaguar XF και Mercedes-Benz E-Class, αλλά και δύο πιο «SUV», ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο από τη Stelvio. Τέλος, δύο ακόμη ειδικά μοντέλα θα συμπληρώσουν το πλάνο παραγωγής της Alfa.

H Alfa Romeo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα το πότε να λανσάρει τη Stelvio. Πάντως αναμένεται να μην ξεπεράσει το πρώτο 6μηνο του 2017, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο ή τον χειμώνα του ίδιου έτους και την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου να γίνεται στο Los Angeles Auto Show 2016, τον περοσεχή Νοέμβριο. Η Stelvio στις βασικές εκδόσεις, αυτές με το δίλιτρο και 2,λιτρο κινητήρα θα έρθει να πέσει στην αγορά πάνω στα Audi A5, BMW X3, Jaguar F-Pace, Mercedes-Benz GLC και Volvo XC60, οπότε και πρέπει να αναμένουμε μια τιμή που να ξεκινά περίπου από τα 50 χιλιάρικα.

Ο Harald Wester, CEO της Alfa Romeo, πρόσφατα είχε υπογραμμίσει τη σημασία της εισόδου της ιταλικής εταιρείας στην αγορά των crossover, δηλώντας στους συναδέλφους μας του Autocar ότι, «δεν μπορείς να παραμένεις “αμόλυντος” και να αγνοείς την τάση για crossover, αλλά αν το κάνεις μπορείς να ατενίζεις προς ένα ωραίο θάνατο».

Το νέο SUV της Alfa Romeo είναι ένα από τα πολλά μοντέλα της μιλανέζικης εταιρείας που μετετέθη ή καθυστέρησε. Ο αρχικός προγραμματισμός της FCA για επτά νέες Alfa που θα ακολουθούσαν την Giulia και θα λανσάρονταν εμπορικά πριν από το 2018, αναθεωρήθηκε πλήρως. Στην παρουσίαση του προγράμματος στους μετόχους τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το πλάνο παραγωγής δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2020.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube