Ετοιμάζεται η Alfa Romeo Stelvio

Ετοιμάζεται η Alfa Romeo Stelvio

Το πολυαναμενόμενο μεσαίο SUV της Alfa εξελίσσεται πυρετωδώς καθότι πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα της επίσημης παρουσίασης.

Ένα βαριά καμουφλαρισμένο «μουλάρι» της Alfa Romeo Stelvio, του crossover της εταιρείας, εθεάθη να δοκιμάζεται στην ιταλική ύπαιθρο δείχνοντας ότι η εξέλιξή του προχωράει.

Είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο εμφανίζεται με το δικό του αμάξωμα, αφού μέχρι τώρα κρυβόταν κάτω από ένα επιμηκυμένο FIAT 500L. Παρότι το καμουφλάζ είναι ακόμα εξαιρετικά βαρύ, φαίνεται η κουπέ γραμμή της οροφής. Όπως και της Maserati Levante δηλαδή, με την οποία φημολογείται ότι η Stelvio θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη.

Υπάρχουν επίσης φήμες για κοινή χρήση μηχανικών μερών και με τα επερχόμενα μεσαία SUV των FIAT και Jeep, με ξεκάθαρη την υψηλών επιδόσεων τοποθέτηση του μοντέλου της Alfa Romeo. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με ασφάλεια γι’ αυτό, οι κινητήρες της Stelvio θα είναι κοινοί με της Giulia. Αυτό σημαίνει ντίζελ 2,2 λίτρων και 2λιτρο βενζίνης, σε διάφορα επίπεδα απόδοσης.

Ένα ενδιαφέρον ερωτηματικό ωστόσο είναι εάν θα υπάρξει κι έκδοση QV με το V6 3λιτρο bi-turbo μοτέρ των 510 ίππων που θα αποτελέσει ένα ισχυρό αντίπαλο δέος για την Porsche Macan Turbo. Ασφαλώς πάντως, το περισσότερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώνεται στις πιο βασικές εκδόσεις, που θα αντιμετωπίσουν την ολοκαίνουργια Jaguar F-Pace, το Audi Q5, τις BMW X3 και X4, τις Mercedes-Benz GLC και GLC Coupe καθώς και το Volvo XC60 που ακόμα πουλάει πολύ καλά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η επίσημη παρουσίαση της Stelvio θα γίνει το φθινόπωρο του 2016, κατά πάσα πιθατότητα στο σαλόνι του Los Angeles. Οι πωλήσεις με τη σειρά τους θα ξεκινήσουν μέσα στο 2017, αν και ο προγραμματισμός των νέων Alfa είναι ένα κάπως ευαίσθητο θέμα.

Είναι ωστόσο ξεκάθαρη η μεγάλη σημασία του νέου μοντέλου, αφού ο CEO της Alfa Romeo Harald Wester δήλωσε στο συνεργάτη μας Steve Cropley από το βρετανικό Autocar: «Μπορείς να αγνοήσεις την τάση της αγοράς για τα crossover. Τότε όμως το πιθανότερο είναι πως θα βαδίζεις προς ένα ρομαντικό θάνατο».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube