Scoop Ford Fiesta 2017: Φωτογραφίες, προδιαγραφές και ημερομηνίες

Scoop Ford Fiesta 2017: Φωτογραφίες, προδιαγραφές και ημερομηνίες

Οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Ford Fiesta, που θα παρουσιαστεί το 2017, δείχνουν ότι εκτός από ανανεωμένη εμφάνιση θα έχει και αναβαθμισμένη ποιότητα στο εσωτερικό, καθώς και πιο προχωρημένες τεχνολογικές λύσεις

Το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Ford στην Ευρώπη πρόκειται πολύ σύντομα να αναβαθμιστεί σημαντικά.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο μάλιστα εντοπίστηκε στους δρόμους, με βαρύ καμουφλάζ, να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Σε αυτές φαίνεται πως η βασική σχεδίαση του αμαξώματος παραμένει ίδια, με σημαντικές πάντως επεμβάσεις: Το πιο χαμηλό και πεπλατυσμένο ρύγχος, για παράδειγμα,  περιβάλλεται από μεγαλύτερα και τραβηγμένα προς τα πίσω φωτιστικά σώματα, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με την σχεδιαστική προσέγγιση της υπόλοιπης γκάμας της Ford.

Στο πίσω μέρος η μεγαλύτερη διαφοροποίηση εντοπίζεται στα φανάρια, τα οποία είναι μεγαλύτερα και τοποθετημένα οριζόντια, για να δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου συνολικού πλάτους. Οι διαστάσεις πάντως του νέου Fiesta θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του υπάρχοντος μοντέλου.

Το νέο Fiesta θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Η τιμή του αναμένεται να είναι πιο τσιμπημένη σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Αυτό εξαιτίας δύο πραγμάτων. Πρώτον επειδή θα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο σε ποιότητα και εξοπλισμό για να προσελκύσει ένα κοινό που κατευθυνόταν μέχρι τώρα σε πιο premium σούπερμινι, όπως τα Audi A1, MINI hatchback και DS3. Δεύτερον επειδή θέλει να αφήσει χώρο στο νέο Ka+ που βρίσκεται πλέον ακριβώς πιο κάτω σε κατηγορία.

Το νέο Fiesta ωστόσο θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα B, της Ford. Έτσι, αν και στις φωτογραφίες φαίνεται να έχει μεγαλύτερα μετατρόχια, οι μηχανικοί της Ford μάλλον θα έχουν μικρό περιθώριο βελτίωσης των πραγματικών διαστάσεων του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το επόμενο Fiesta ST θα είναι 1000άρι;

Η παραμονή στην ίδια πλατφόρμα αντανακλά μια στρατηγική απόφαση εξοικονόμησης πόρων οι οποίοι θα διατεθούν στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού του νέου Fiesta, καθώς και ενσωμάτωσης στοιχείων εξοπλισμού που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρείας. Η ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση γίνεται άλλωστε επιτακτική, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση ο ανταγωνισμός «χτυπάει» με μοντέλα, όπως τα νέα Citroen C3, Nissan Micra και Renault Clio.

Ως εκ τούτου, στο εσωτερικό θα υπάρχουν νέα, πιο ποιοτικά, υλικά που θα αντικαταστήσουν το πλαστικό του ταμπλό, το οποίο είχε «λαστιχένια» όψη. Θα υπάρχει επίσης τεράστια εξέλιξη στο σύστημα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και συνδεσιμότητας. Η μικρή οθόνη του παρόντος μοντέλου θα αντικατασταθεί από μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη αφής, από την οποία θα χειρίζεσαι το αναβαθμισμένο λογισμικό SYNC3, με πολύ προχωρημένη λειτουργία φωνητικών εντολών, για μουσική, έλεγχο συσκευών smartphones και πλοήγηση. Θα υπάρχουν επίσης νέα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας, όπως προειδοποίηση εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας, έλεγχο τυφλού σημείου, αναγνώριση οδικών σημάτων κ.ά.

Η μηχανολογικές βελτιώσεις θα επικεντρώνονται κυρίως στους νέους κινητήρες EcoBoost, οι οποίοι θα είναι πλέον και οι μοναδικοί που θα τοποθετούνται στο νέο Fiesta. Περιμένουμε λοιπόν να υπάρχει ο 3κύλινδρος 1.000άρης EcoBoost με ιπποδυνάμεις από 100 έως και 140 PS και ο 1.5 TDCi με 95 PS. Έτσι θα διαφοροποιείται και από το φθηνότερο Ka+, το οποίο θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τετρακύλινδρους ατμοσφαιρικούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοικμάζουμε το Ford Fiesta ST200

Οι άνθρωποι της Ford μάλιστα δεν έχουν αποκλείσει και το πλασάρισμα ενός κορυφαίου σε εξοπλισμό Fiesta με το λογότυπο Vignale: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια τέτοια πιθανότητα» λέει ο διευθυντής πωλήσεων και marketing Ευρώπης, Roelant de Waard. «Άλλωστε και τώρα ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων Fiesta και EcoSport είναι οι πιο ακριβές εκδόσεις τους. Φαίνεται ότι πλέον μέγεθος και premium εκδόσεις είναι συμβατά».

[Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες autoexpress]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube