Επίσημο: Νέο Ford KA+ [video]

Επίσημο: Νέο Ford KA+ [video]

Η τρίτη γενιά του KA άλλαξε πλήρως χαρακτήρα και μεγάλωσε σε διαστάσεις.

Η Ford παρουσίασε σήμερα την νέα γενιά του KA με την ονομασία ΚΑ+, μοντέλο που παρακολουθούσαμε για μήνες την εξέλιξη του μέχρι να ανταπεξέλθει στα Ευρωπαϊκά θέλω.

Το νέο 5θυρο μοντέλο είναι ελαφρώς μικρότερο σε μήκος (3,929 mm) και ελαφρώς ψηλότερο (+29 mm) από το Fiesta, και διαθέτει χώρο αποσκευών 270 λίτρων. Οι χώροι αναμένεται να βολέψουν τέσσερις ενήλικους, με την Ford να υπόσχεται και μεγάλη πρακτικότητα χάρη στο διαιρούμενο να αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα και τις 21 θήκες για τα καθημερινά σας μικροαντικείμενα. Στην θήκη μάλιστα που βρίσκεται ψηλά στην κεντρική κονσόλα (όταν δεν υπάρχει σύστημα πολυμέσων), ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύσει, να χρησιμοποιήσει και να φορτίσει ένα smartphone ή μια ταμπλέτα.

Η σχεδίαση του KA+ ακολουθεί την σύγχρονη γραμμή των μοντέλων με το Μπλε Οβάλ σήμα, με έντονη μάσκα και ακμές. Στο εσωτερικό, η ογκώδης κεντρική κονσόλα φιλοξενεί το ηχοσύστημα ή το σύστημα πολυμέσων, και τα υλικά που το αποτελούν είναι σύμφωνα με την Ford, επιλεγμένα για να αντέξουν με το πέρασμα του χρόνου.

Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι νέος Duratec 1,2 λίτρων με Ti-VCT και απόδοση 70 ή 85 ίππους, με την ροπή στην πρώτη περίπτωση να φτάνει τα 10,7 kgm και στην δεύτερη τα 11,4 kgm, ενώ συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Οι εκπομπές C02 κυμαίνονται από 110 έως 114 gr/km.

Ο βασικός εξοπλισμός του KA+ περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, Hill Assist, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, Ford SYNC και Ford MyKey.

Τέλος, το νέο Ford KA+ είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ευρώπη, με τιμή εκκίνησης στην Γερμανία τα 9.990 ευρώ.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube