Επίσημο: Το νέο DS3 είναι εδώ!

Επίσημο: Το νέο DS3 είναι εδώ!

Με μια γκάμα οκτώ κινητήρων και ένα ξεχωριστό στιλ ελπίζει σε μια καλή πορεία στην αγορά

Ένα σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της μάρκας DS ως μιας premium γαλλικής μάρκας αποτελεί το ολοκαίνουργιο DS3 το οποίο θα βρίσκεται στην αγορά από την άνοιξη.

Νέα εμφάνιση, ολοκαίνουργιοι κινητήρες και μπόλικες τεχνολογικές καινοτομίες οριοθετούν το προφίλ του νέου DS3. Με μήκος 3,95 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα, το DS3 είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο στο οποίο το στιλ περισσεύει. Η νέας σχεδίασης εξάγωνη μάσκα και τα φώτα LED εμπρός και πίσω είναι οι μεγάλες εξωτερικές αλλαγές, χωρις αυτό να σημαίνει πως είναι οι μόνες. Το DS3 θα διατίθεται σε 3θυρο και κάμπριο

Ωστόσο, οι μεγάλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το εσωτερικό του αυτοκινήτου και με τα μηχανικά του μέρη. Στα δεύτερα, έχουμε μια γκάμα από οκτώ κινητήρες, πέντε βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Στους πρώτους περιλαμβάνεται ο γνωστός 3κύλινδρος 1.2 PureTech, σε τρεις εκδόσεις με ισχύ  82 (ατμοσφαιρικός), 110 ή 130 ίππων (με τούρμπο), και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επίσης έξι σχέσεων. Για όσους θέλουν πιο εκρηκτικές επιδόσεις έχουμε τον  4κύλινδρο 1,6 THP των 163 ίππων, που στην έκδοση Performance φτάνει τους 208 ίππους και συνδυάζεται με ελεγχόμενο διαφορικό τύπου Torsen.

Στους κινητήρες diesel ο γνωστός 1.6 BlueHDi διατίθεται σε εκδόσεις 100, 110 και 120 ίππων με την πρώτη να έχει εκπομπές CO2 μόλις 79 γρ./χλμ. και άρα να μην επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Το DS3 πάντα είχε ένα διαφορετικό στιλ και αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το εσωτερικό του νέου μοντέλου. Στο ταμπλό δεσπόζει πλέον μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών η οποία ενσωματώνει τον έλεγχο συστημάτων επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Επιπλέον το νέο σύστημα infotainment διαθέτει τις τεχνολογίες mirror link και CarPlay για άμεση σύνδεση των smartphone και των συσκευών με λειτουργικό Android ή Ios (Apple) αντίστοιχα. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει ακόμη και σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής, μέσω των εφαρμογών MyDS.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε η προηγούμενη γενιά του DS3,  το καινούργιο δίνει στον αγοραστή του τη δυνατότητα της πλήρους εξατομίκευσης μέσα από 78 διαθέσιμους συνδυασμούς χρώματος αμαξώματος και οροφής και 10 διαφορετικά σχέδια οροφής για την κλειστή έκδοση. Επιπλέον υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά χρώματα οροφής για το κάμπριο και 15 σχέδια για τις ζάντες. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές επιλογές για τις επενδύσεις στο εσωτερικό, τα χρώματα και τα υλικά. 

[Πηγή DS Automobiles]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube