Scoop: To Audi A8 2018 κυνηγά τη νέα BMW M5 στο Nürburgring [video]

Scoop: To Audi A8 2018 κυνηγά τη νέα BMW M5 στο Nürburgring [video]

Το προσεχές Audi A8 είναι τεράστιο σε διστάσεις, κάνοντας μια BMW M5 που βρέθηκε από πίσω του στο Nürburgring να φαίνεται σαν κόμπακτ αυτοκινητάκι.

H επόμενη γενιά του Audi A8 δείχνει τεράστιο αυτοκίνητο! Τι πάει να κάνει; Να γίνει Μaybach; Όπως και να ’χει αυτό είναι το πρώτο video του νέου Α8 D5 που υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές στο Nürburgring κι αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό.

Παρά το ελαφρύτερο καμουφλάζ, η στάχτη στα μάτια που μας ρίχνει η Audi είναι αρκετή, έτσι ώστε να μην ανακαλύψουμε κάτι περισσότερο απ’ ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι όλα τα μελλοντικά μεγάλα αυτοκίνητα από το Ingolstadt έχουν παρόμοιο ντιζάιν με αυτό που έχουμε γνωρίσει στο πρωτότυπο Prologue, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Για να πάρετε μια ιδέα του πόσο μεγάλο ή καλύτερα πόσο φαρδύ είναι το Audi A8 2018, απλώς συγκρίνετέ το με το πρωτότυπο της BMW M5 που σε κάποια φάση του video έρχεται ακριβώς πίσω του. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι η Audi μάλλον επιστρέφει στους μεγάλους προβόλους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στον κλωβό των επιβατών. Βέβαια μπορούμε να σκεφτούμε ότι αυτό δημιουργεί από τη άλλη το μεγάλο πρόβλημα της «βαριάς μύτης» στη συμπεριφορά στο δρόμο, αν και η εταιρεία υπόσχεται άλμα στα οδικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς μοντέλων της, με αρχή το... A8!

Μέρος της γκάμας των κινητήρων του προσεχούς Αudi A8 2018 αποκαλύφθηκε με την παρουσίαση του νέου Audi Q5 και του νέου Audi A5. Μιλάμε φυσικά για τον αναβαθμισμένο 3λιτρο V6 TDI με τους 286 PS και τον twin-scrolled 3.0 V6 TFSI που αντικατέστησε τον κομπρεσοράτο V6 στα S4/S5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S5

Ακόμα βέβαια μας λείπουν κομμάτια, όπως ο διτούρμπινος TDI και φυσικά τα μοτέρ V8 που επιβάλλονται στην γκάμα ενός αυτοκινήτου όπως το A8. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ένας 4λιτρος διτούρμπινος κινητήρας V8 θα συνεχίσει να κινεί το Audi S8, ειδικά από τη στιγμή που Audi and Porsche συνεργάζονται σε μερικά νέα μοτέρ. Οι πληροφορίες μιλούν για το ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος V8 πάνω σε Audi, πριν αυτή εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση.

Το Audi A8 έχει πίσω του ιστορία περίπου 20 ετών, αλλά αυτή η επερχόμενη γενιά φαίνεται να έρχεται στη μεγαλύτερη ρήξη με την παράδοση στη μέχρι τώρα πορεία της γερμανικής λιμουζίνας. Και θα πρέπει να είναι το πρώτο Audi που θα διαθέτει αυτόνομες ικανότητες, για να μην αναφερθούμε στο εσωτερικό που αναμένουμε να είναι παντελώς απρόβλεπτο και από ένα άλλον, μελλοντικό κόσμο.

Το σύστημα πολυμέσων MMI Touch Response θα καλύπτει το εσωτερικό με τόσους πυκνωτές και οθόνες που θα ψάχνεις με το δίκαννο να βρεις κουμπί να πατήσεις. Στο πρόγραμμα λέγεται ότι υπάρχει κι ένα υδρογονοκίνητο Audi A8, αν και μάλλον θα πρόκειται για πειραματικό μοντέλο και όχι παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube