Επίσημο: Νέα Audi S4 και S4 Avant

Επίσημο: Νέα Audi S4 και S4 Avant

Μέχρι η Audi να παρουσιάσει το νέο RS4, αν χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα Α4 που να είναι λίγο παραπάνω γρήγορο από τα συνηθισμένα, μόλις έγιναν διαθέσιμα τα νέα S4 και S4 Avant

Ο κινητήρας των νέων S4 είναι μια νέα εκδοχή του 3λιτρου V6 με απόδοση 354 PS και 51 kgm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.370 rpm.

Αυτό μεταφράζεται σε 21 PS και 6,1 kgm παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα. Η Audi δίνει μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 166 gr/km.

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, το οποίο έχει και τη δυνατότητα απεμπλοκής για ελεύθερο τροχασμό, με στόχο την μείωση της κατανάλωσης. Το σύστημα τετρακίνησης quattro έχει τη δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού, torque vectoring και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο πίσω μπλοκέ διαφορικό.



Σύμφωνα με την εταιρεία το 0-100 km/h το σεντάν το πετυχαίνει σε 4,7” και το Avant σε 4,9”. Σε κανονικές συνθήκες το κεντρικό διαφορικό στέλνει το 60% της ροπής στους πίσω τροχούς. Ανάλογα με την ανίχνευση της ολίσθησης, το σύστημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και το 85% της διαθέσιμης ροπής στους εμπρός τροχούς, ενώ το αντίστοιχο μέγιστο ποσοστό για τους πίσω είναι 70%.



Η ανάρτηση είναι πέντε συνδέσμων εμπρός και πίσω, ενώ υπάρχουν πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης στο Audi drive select, από το οποίο παραμετροποιούνται η απόκριση του κινητήρα, το βάρος του συστήματος διεύθυνσης, η λειτουργία του κιβωτίου, ρυθμίζεται το πίσω μπλοκέ και η απόσβεση της ενεργητικής ανάρτησης. Τα νέα S4 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μοντέλα, όπως η BMW 340i και η Mercedes-AMG C43.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Επίσημο ντεμπούτο για τη Mercedes-AMG E 43 4MATIC [video]

Σε σχέση με τα συμβατικά Α4 η απόσταση από έδαφος είναι μειωμένη κατά 23mm. Τα φρένα είναι 6πίστονα μπροστά με διάμετρο δίσκων 350 mm ενώ οι στάνταρ τροχοί είναι 18”. Η Audi ανακοινώνει ότι το βάρος του A4 σεντάν είναι 1.630 kg. Το Avant ζυγίζει 1.675 kg. Αμφότερα δηλαδή είναι 75 κιλά ελαφρύτερα από τους προκατόχους τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube