Audi: Έκδοση S8 Plus με 605 ίππους

Audi: Έκδοση S8 Plus με 605 ίππους

Στόχος η Mercedes S63 AMG και... η μάχη συνεχίζεται

Μπορεί στην Ελλάδα της κρίσης και των capital controls αυτοκίνητα σαν το Audi S8 να έχουν μόνον... εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα, όμως σε άλλες χώρες ο χορός καλά κρατεί.

Η Audi λοιπόν ετοιμάζει μια νέα έκδοση του S8, το S8 Plus, το οποίο με 605 ίππους και τα 700 Nm ροπής, σημαδεύει την... καρδιά της Mercedes S63 AMG.

Όντας πιο ελαφρύ από τη Mercedes και κρύβοντας κάτω από το καπό έναν κινητήρα V8 4.0 λίτρων με διπλό τούρμπο, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Όλα αυτά χάρη σε μια νέα χαρτογράφηση του κινητήρα αλλά και σε παρεμβάσεις σε επιμέρους συστήματα όπως αυτό της εξάτμισης για παράδειγμα.

Ωστόσο, αν θελήσει ο οδηγός, μπορεί να επιλέξει ρύθμιση που αυξάνει την τελική ταχύτητα έως τα 306 km/h.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου έχουμε βέβαια το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic, σύστημα τετρακίνησης, διαφορικό με αγωνιστικές προδιαγραφές, αερανάρτηση και τροχούς 21 ιντσών με ελαστικά 275/35.

Το S8 Plus αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει αμέσως μετά με τιμή που θα ξεκινά από τις 125.000 ευρώ.

Ό,τι πρέπει για την Ελλάδα με άλλα λόγια...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube