Παρουσιάστηκε στο CES το Audi Prologue Piloted Driving Concept [video]

Παρουσιάστηκε στο CES το Audi Prologue Piloted Driving Concept [video]

Το πρωτότυπο του προπομπού της νέας ναυαρχίδας της Audi είναι υβριδικό και διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Η Audi αποκάλυψε το Prologue Piloted Driving Concept στο Consumers Electronics Show του Las Vegas.

Στόχος του πρωτότυπου κουπέ είναι να μας προϊδεάσει για την μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων της γερμανικής φίρμας, διαθέτοντας παράλληλα και σύστημα αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιεί laser scanners, ραντάρ και αισθητήρες με υπέρηχους. Όλα τα δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες φτάνουν σε μια κεντρική μονάδα zFAS που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κινείται αυτόνομα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν 4λιτρο V8 biturbo FSI και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 8αρι eTiptronic αυτόματο κιβώτιο που παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 605 ίππους και 71,4 kgm ροπής, με την συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συστήματος να φτάνει τους 686 ίππους και η ροπή τα 96,8 kgm.

Οι επιδόσεις που χαρίζει στο μεγάλο τετρακίνητο κουπέ των 5,1 μέτρων είναι πάρα πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3,5 sec. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση φτάνει τα 7,9 lt/100 km και οι εκπομπές C02 τα 185 gr/km.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζει το ταμπλό που δεν διαθέτει διακόπτες και όλα ελέγχονται με την αφή, ενώ ο πίνακας οργάνων θυμίζει αυτόν του νέου Audi TT αλλά σε μεγαλύτερη διάσταση. Ακόμα, σύμφωνα με την Audi, οι χώροι είναι πολύ καλοί για τους τέσσερις επιβάτες, παρά την χαμηλή γραμμή της οροφής του 2θυρου κουπέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube