Μια Brera θα είναι η Alfa Romeo 4C του 2020;

Μια Brera θα είναι η Alfa Romeo 4C του 2020;

Το αυτοκίνητο-σημαία της αναγέννησης της Alfa Romeo, η 4C, θα αντικατασταθεί το 2020 από ένα πιο πρακτικό κουπέ, με πιθανή την επιστροφή του ονόματος «Brera».

H νέα Brera, σε αντίθεση με την προσθιοκίνητη συνονόματή της που κατασκεύαζε η Alfa Romeo από το 2005 έως το 2010, θα βασίζεται πάνω στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα που υποστηρίζει και τη νέα Giulia.

Αλλά θα υπάρχει και η οψιόν ενός τετρακίνητου μοντέλου, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το γερμανικό περιοδικό AutoBild.

Αν ισχύσουν αυτά που επικαλείται το περιοδικό, το νέο κουπέ θα πει «αντίο» στην κεντρομήχανη διάταξη, καθώς θα μοιράζεται την γκάμα των μοτέρ, αλλά και των αναρτήσεων, με την Giulia, περιλαμβανομένης της 2,9λιτρης V6 Quadrifoglio με τους 510 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo 4C [video]

Mε την υφιστάμενη 4C να πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα όπως η Porsche Cayman και η Lotus Elise, η μελλοντική «Brera» θα έρθει να τοποθετηθεί πιο εμπορικά που είναι άλλωστε και το ζητούμενο, δηλαδή ένα κουπέ που θα στοχεύει σε καλές πωλήσεις  και με τέτοιο νούμερο που θα στηρίζει τους στρατηγικούς στόχους της FCA. Οπότε, οι αντίπαλοι που έχει κατά νου το Milano είναι αυτοκίνητα, όπως το Audi A5, η BMW 4 Series και η Mercedes-Benz C-Class Coupé, αλλά και κατά Αμερική μεριά, το Infiniti Q60 και το Lexus RC.


H Alfa Romeo Brera κατασκευαζόταν από το 2005 έως το 2010 και πούλησε συνολικά 21.786 αυτοκίνητα.

Το νέο κουπέ της Alfa Romeo καθώς θα κάνει χρήση πλέον ατσάλινης πλατφόρμας, αντί της ανθρακονημάτινης «μπανιέρας» της 4C, θα κατέβει σκαλοπάτι και στην τιμή, με εκτιμώμενη εύρος τιμής αν αυτό γινόταν σήμερα από τις 40 έως τις 60 χιλιάδες ευρώ.

[Πηγή AutoBild]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube