BMW i4 και 4 Series Gran Coupé, facelift ουσίας, βελτιωμένα μοτέρ

BMW i4 και 4 Series Gran Coupé, facelift ουσίας, βελτιωμένα μοτέρ

Ανανέωση για τις BMW i4 και 4 Series Gran Coupé, με αισθητικές επεμβάσεις, νέα φωτιστικά σώματα κι αναβαθμισμένους κινητήρες.

Λίγους μήνες μετά την ανανέωση για την κουπέ και κάμπριο 4 Series, η BMW i4 κι η 4 Series Gran Coupé αποκτούν επίσης φρεσκαρισμένη εμφάνιση κι αλλαγές ουσίας με την ένταξη της ήπιας υβριδικής υποβοήθησης στα θερμικά μοτέρ.

Ενώ δεν υπάρχει κάποια αναβάθμιση ισχύος για την BMW i4, η 430i Gran Coupé προσθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt στον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο των 2,0 lt. H ροπή παραμένει στα 400 Nm, αλλά η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 10 ίππους στους 255.

Όταν έχεις μια ήδη εξαιρετική βάση, χρειάζονται μόνο μικρές πινελιές για να παραμείνει επίκαιρη κι ανταγωνιστική

BMW i4

Ο κινητήρας λειτουργεί πλέον στον κύκλο Miller, ενώ η διάμετρος της εξάτμισης έχει αυξηθεί από τα 90 στα 100 mm. Στην M440i Gran Coupé, οι ίπποι έχουν αυξηθεί μόλις κατά τέσσερις, αλλά ο οδηγός καρπώνεται 40 επιπλέον Nm, όλα χάρη στο ήπιο υβριδικό σύστημα. Όπως και πριν, κι οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW i4 M50

Στις αισθητικές παρεμβάσεις, η BMW i4 κι η θερμική «αδελφή» της έχουν μια σειρά από οπτικές τροποποιήσεις. Η πιο προφανής είναι τα φωτιστικά σώματα, ενώ στις M440i και i4 M50 και προαιρετικά στα άλλα μοντέλα προσφέρονται adaptive LED προβολείς και πίσω φώτα λέιζερ από τη M4 CSL. Οι νέας σχεδίασης ζάντες θα καλύψουν κάθε απαιτητικό γούστο.

BMW i4

Στο εσωτερικό, η κυρτή οθόνη του infotainment ενσωματώνει το πιο πρόσφατο σύστημα iDrive 8.5 της BMW, ενώ για την i4 υπάρχει βελτιωμένος σχεδιασμός διαδρομής EV με προτεινόμενες στάσεις φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW i4 eDrive40

Τίποτα το σημαντικό ή εντυπωσιακό δηλαδή, ειδικά στην περίπτωση της BMW i4. Αναμενόμενο όμως, διότι ήταν ήδη υπέροχη, οπότε δεν χρειάζονταν πολλές αλλαγές. Ήταν η πιο καλοπουλημένη ηλεκτρική BMW παγκοσμίως πέρυσι, με περισσότερες από 83.000 ταξινομήσεις. 

BMW i4

Η i4 M50 xDrive ήταν το μοντέλο M με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, τόσο το 2022, όσο και το 2023. Την ίδια στιγμή, το μέλλον της θερμικής 4άρας κρίνεται αβέβαιο. Η BMW δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τιμές, αλλά η παραγωγή των facelift μοντέλων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube