Να πώς κατασκευάζεται η Alfa Romeo 4C [video]

Να πώς κατασκευάζεται η Alfa Romeo 4C [video]

Μοντέρνες μέθοδοι κατασκευής και συναρμολόγησης στο μοναδικό αυτοκίνητο τέτοιας τιμής με αθρακονημάτινη μπανιέρα.

Η Alfa Romeo 4C σαφώς και δεν προσφέρει στοιχεία πολυτελείας, αλλά είναι ελαφριά, απλούστατη και διαθέτει ένα τιμόνι-ποίημα, για να χαίρεσαι να την οδηγείς.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα 240 άλογα που βρίσκονται στο μοτέρ 1750 κάτω από το καπό δεν ακούγονται πολλά. Αλλά είναι αρκετά για να γράφει το χρονόμετρο λίγο πάνω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα στο τυπικό σπριντ των 0-100 km/h.

Και θα ρωτήσουν: Μα πώς γίνεται αυτό; Λοιπόν, ένα μεγάλο μέρος της επίδοσης αυτής οφείλεται στην ανθρακονημάτινη δομή της, Στον κόσμο των σούπερκαρ των 250+ χιλιάρικων, μια ανθρακονημάτινη μπανιέρα δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα. Αλλά όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που στοιχίζει, ή στοίχιζε αν θέλετε προς του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, 80 χιλιάρικα, τότε μια τέτοια δομή είναι περίπου ανήκουστη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε στο Balocco την Alfa Romeo 4C [video]

Αλλά πώς να είναι η διαδικασία παραγωγής και συναρμολόγησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου; Αν έχετε κατά νου ανθρώπους που κοπανάνε με σφυριά και ματσόλες ελάσματα σε ένα υπόστεγο, τότε θα εκπλαγείτε. Η διαδικασία κατασκευής της 4C δεν είναι καθόλου τέτοια. Με την καλή έννοια το λέμε, στην περίπτωση που νομίζατε ότι η περιορισμένη παραγωγή της θα επέτρεπε βιοτεχνική διάσταση.

Αντίθετα, η γίνεται με απόλυτα μοντέρνα διαδικασία που διεκπεραιώνεται από έξυπνα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά μηχανήματα και εργαλεία, υπολογιστές και λέιζερ που δίνουν τη δυνατότητα για την απολύτως μικρομετρικά ελεγμένη συναρμολόγησή της. Για του λόγου το ασφαλές, μια ματιά στο παρασκηνιακό video που ακολουθεί θα σας λύσει κάθε απορία. Σε μυημένους και μη.

[Πηγή Cars μέσω Roadandtrack]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube