Το Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Mercedes-Benz A-Class

Το Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Mercedes-Benz A-Class

Πλέον το ολοκαίνουργιο μικρό οικογενειακό του αστεριού δεν είναι παρά μερικούς μήνες μακριά.

Πολλές φορές έχουμε δει αυτοκίνητα εξέλιξης της νέας γενιάς του μοντέλου που άλλαξε τη μοίρα των μικρών Mercedes-Benz.

Με την αλλαγή του από ένα πολύ ιδιαίτερο μικρό ενός όγκου, σε ένα κανονικό χάτσμπακ οι πωλήσεις του απογειώθηκαν και μαζί τους τα έσοδα της εταιρείας.

Τώρα η δεύτερη γενιά του είναι σχεδόν πανέτοιμη και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο σαλόνι της Γενεύης που θα γίνει το Μάρτιο του 2018, από τις 8 έως και τις 18.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Να θυμίσουμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι ολοκαίνουργιο, 10 mm μεγαλύτερο και βασισμένο σε μια νέα πλατφόρμα MFA που επίσης θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις. Θα έχει επίσης πιο πολυτελή και high tech χαρακτήρα, μεγαλύτερη καμπίνα και κυρίως πορτμπαγκάζ. Τα 341 lt του σημερινού μοντέλου είναι πλέον λίγα.

Νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων αναμένεται να δίνουν το παρόν, ενώ διαφορετική θα είναι και η σχεδίαση συνολικά. Ασφαλώς, θα υπάρχουν και συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης που θα έρχονται από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.



Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν επίσης νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ένας νέος 1.400άρης εξελιγμένος από κοινού με τη Renault θα είναι ο βασικός βενζινοκινητήρας, ενώ έχει εξελιχθεί κι ένας 1.200άρης που μάλλον όμως θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τη γαλλική εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα Mercedes-Benz A-Class θα έχει αυτόνομη οδήγηση

Από πάνω του θα υπάρχουν κινητήρες 1,6 και 2,0 lt, που θα είναι συμβατά και με ήπια υβριδική τεχνολογία με κύκλωμα 48V. Δεν αποκλείεται πάντως και μια κανονική υβριδική έκδοση με τον 1.400άρη θερμικό κινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ προσαρμοσμένο στο κιβώτιο που θα είναι νέο, 9άρι διπλού συμπλέκτη. Η μπαταρία του θα είναι επαναφορτιζόμενη και η ηλεκτρική του αυτονομία θα είναι περίπου 60 km.

Τα κιβώτια θα είναι βελτιωμένα σε όλες τις εκδόσεις για ακόμα περισσότερη οικονομία, ενώ το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα Mercedes-AMG A45 θα είναι το ισχυρότερο hot hatch

Η κορυφαία έκδοση AMG 45 εννοείται ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μάλιστα η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θα είναι το ισχυρότερο χάτσμπακ. Αυτό σημαίνει πάνω από τους 400 ίππους του Audi RS3.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η A-Class θα αποτελέσει και πάλι τη βάση για την ευρύτερη οικογένεια των μικρότερων Mercedes-Benz με την κίνηση στους εμπρός τροχούς (ή στους τέσσερις). Όταν ολοκληρωθεί, αυτή τη φορά μάλιστα θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα μοντέλα: Τη B-Class, τη GLA, αλλά κι ένα κανονικό σεντάν αμάξωμα πέρα από το 4θυρο κουπέ της CLA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το 2019 η GLB, το νέο SUV της Mercedes-Benz

Θα υπάρξει επίσης κι ένα ακόμα SUV με πιο σκληροτράχηλο χαρακτήρα από τη GLA, το οποίο θα ονομαστεί GLB.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube