Η νέα Mercedes-AMG A 45 θα είναι το ισχυρότερο hot hatch

Η νέα Mercedes-AMG A 45 θα είναι το ισχυρότερο hot hatch

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα έχει πάνω από 400 ίππους, ενώ θα υπάρξει και έκδοση που θα καλύψει το κενό μεταξύ αυτής και της Α 250 Sport.

Η επόμενη γενιά της Mercedes-AMG A 45 4MATIC θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο και θα έχει πάνω από 400 ίππους, εκθρονίζοντας έτσι το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback των 400 ίππων.

Η Mercedes-AMG βιώνει μεγάλη επιτυχία με την υπάρχουσα γενιά των 381 ίππων και σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως για την εξέλιξη της νέας γενιάς του γερμανικού hot hatch και μπορούμε να πάρουμε μια πρώιμη γεύση χάρη στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Τύπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG A 45 4MATIC 381 PS

Η υπάρχουσα γενιά κατείχε τον τίτλο του ισχυρότερου hatchback του πλανήτη μέχρι που ξέσπασε μια «κόντρα» με την Audi, οπότε με την ανανέωση του μοντέλου η ισχύς ανέβηκε στους 381 ίππους από τους 360 που είχε. Στόχος της νέας γενιάς είναι να ξεπεράσει σε ισχύ το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback των 400 ίππων, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αφεντικού της Mercedes-AMG, αυτό θα συμβεί.

Η νέα γενιά του μοντέλου θα παραμείνει τετρακίνητη και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG CLA Coupe 45 4MATIC 381 PS

Σε ερωτήσεις των Άγγλων συναδέλφων, ο Moers παραδέχθηκε ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα αφήσει χώρο και μία πιο «ήπια» έκδοση, χρήσιμη εμπορικά κατά τη γνώμη μας, όπως συμβαίνει και με τις C 43 και C 63.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C 63 S [video]

Ο Moers είπε ότι οι 43άρες AMG αποτελούν μια διαφορετική σπορ κατηγορία, με φυσικούς εχθρούς τις αντίστοιχες εκδόσεις των Audi και BMW. Έτσι λοιπόν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μία νέα έκδοση που θα καλύψει το κενό μεταξύ της A 250 Sport των 218 ίππων και της A 45 AMG των 400+ και θα δώσει στην γερμανική εταιρεία έναν χρήσιμο εμπορικά ανταγωνιστή των Audi S3 Sportback και BMW M140i.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC 381 PS

«Η A-Class “δουλεύει” από μόνη της. Υπήρχε εμπορικό πλάνο για την δημιουργία του μοντέλου που απέδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είναι ευχαριστημένο. Δεν είναι ένα μοντέλο, είναι τέσσερα. Είναι η A 45, η CLA 45 Coupe, η CLA 45 Shooting Brake και η GLA 45», είπε ο Moers.

[Πηγή: Auto Express UK, avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube