Η Corvette ZR1 πάει για κάτω από τα 7’ στο Ring [video]

Η Corvette ZR1 πάει για κάτω από τα 7’ στο Ring [video]

Μην απορήσετε αν μεσούντος του καλοκαιριού η Chevrolet Corvette γράψει μια λαμπρή επίδοση στο Nürburgring.

Η ’Vette ZR1 2018 πίεσε τα πράγματα μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο στην Πράσινη Κόλαση για κάμποσο καιρό και τώρα περιμένουμε μια ανακοίνωση σύντομα.

Τουλάχιστον ελπίζουμε να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς για το αμερικανικό σούπερκαρ, η Chevrolet μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια της Porsche, αποκαλύπτοντας το χρόνο στο Nordschleife μήνες αργότερα από το λανσάρισμα του μοντέλου. Με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να αποτελεί η 911 GT2 RS για τη γερμανική εταιρεία. Βλέπετε, ο ανεπίσημος και πολλές φορές αμφισβητούμενος χρόνος στο Ring, στο κατά πόσον αυτός έγινε με αυτοκίνητο παραγωγής, δεν έχει καμία άλλη σημασία πλην της επικοινωνίας που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα νούμερα πωλήσεων.

Παρόλα αυτά, εκείνο που περιμένουμε είναι η νέα ZR1 να βρίσκεται για τα καλά κάτω από τα επτά λεπτά στο γύρο και ως επιχειρηματολογία μπορούμε να επικαλεστούμε δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι ο απίθανος χρόνος της Camaro ZL1 1LE που έγραψε στο γύρο 7’ 16” και ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Οι διαφορές στα σασί μεταξύ του αμερικανικού muscle car και του επερχόμενου σούπερκαρ, μαζί με την μεγαλύτερη ισχύ του δεύτερου τείνουν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες μας για το τι θα γράψει το χρονόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Corvette ZR1: Η τελευταία μπροστομήχανη Corvette

Όσον αφορά το δεύτερο επιχείρημα, αυτό αφορά την Corvette Z06 και το χρόνο που έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα. Η C7 λοιπόν με τα 650 άλογα γύρισε στα χέρια του περιοδικού Sport Auto με 7’ 14” στο γύρο. Και εδώ χρειάζεται να επισημάνουμε ότι όχι μόνο επρόκειτο για ένα τυπικά εργοστασιακό press car, αλλά ότι ήταν και με χειροκίνητο σασμάν, μετάδοση που σε δύο τρία σημεία της Πράσινης Κόλασης σαφώς προσθέτει χρόνο έναντι του αυτόματου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η μορφή της Corvette C8, βάσει ενδείξεων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Chevrolet πατεντάρει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο για την Corvette


Επιστρέφοντας στην περίπτωση της επερχόμενης Chevrolet Corvette ZR1 2018, ο ήχος που μας έδωσαν τα πρωτότυπα στο Ring μας δίνει ισχυρές ενδείξεις για τις ύπαρξη μηχανικών υπερσυμπιεστών. Η πιο ισχυρή φήμη είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο 6,2λιτρο μοτέρ LT5 DOHC V8, με τον κωδικό του να έχει ήδη καταχωριστεί στο εσωτερικό σύστημα της General Motors.

Οπότε ναι, φαίνεται ότι η κάμερα που βρισκόταν στη μουσούδα των πρωτοτύπων, όπως μπορείτε να τη δείτε στο κλιπάκι που ακολουθεί, μας μαρτυρά αρκετά πράγματα από αυτό το στόρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube