H Chevrolet πατεντάρει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο για την Corvette

H Chevrolet πατεντάρει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο για την Corvette

Η εμμονή των petrolheads με τους χρόνους στις πίστες επιβάλλει τον εκσυγχρονισμό της Corvette με σοφιστικέ τεχνολογικές λύσεις.

Μια εικόνα που διέρρευσε από μια αίτηση General Motors για κατοχύρωση πατέντας  δείχνει ότι η εταιρεία ψάχνεται πολύ με την αεροδυναμική της νέας Corvette.

Πιθανότητα θα λέγεται ZR1, και με δεδομένο πόσο ισχυρή είναι έτσι κι αλλιώς η Corvette Z06, η ισχυρότερη έκδοση θα πρέπει να έχει βελτιωμένη ανάρτηση, αεροδυναμική και άλλες τεχνολογίες προκειμένου η αυξημένη ιπποδύναμη να μεταφραστεί σε καλύτερους χρόνους στις πίστες. Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία μπροστομήχανη Corvette πριν τη ριζική αλλαγή που θα φέρει η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο.

Όπως καταλαβαίνουμε από το παραπάνω σκίτσο, το τεχνολογικό highlight θα είναι η ενεργή αεροδυναμική. Αποτελείται από πτερύγια στη μάσκα που ανοιγοκλείνουν και σφραγίζουν τον αεραγωγό όταν δεν υπάρχουν ανάγκες ψύξης, αυτόματο σπόιλερ και κινούμενο διαχύτη. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα τα γνωρίσματα του αεροδυναμικού πακέτου είναι η δυνατότητα μεταβολής του ύψους και της κλίσης του αυτοκινήτου σε σχέση με το έδαφος.

Η Chevrolet δεν θέλει να κάνει με την Corvette το λάθος που έκανε η Dodge με την Viper ACR, την οποία σχεδίασαν με γνώμονα μόνο την κάθετη δύναμη, σε βαθμό που το αυτοκίνητο υστερεί σημαντικά στην ευθεία. Η τεχνολογία της Corvette θα φέρει το αμερικάνικο αυτοκίνητο στο επίπεδο των καταξιωμένων ευρωπαϊκών supercars σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση στην πίστα.

Η ενεργή αεροδυναμική φαίνεται ότι είναι ένας τομέας στον οποίο οι κατασκευαστές πειραματίζονται πολύ τελευταία. Διότι προφανώς έχουν πολλά να κερδίσουν. Είδαμε πρόσφατα το παράδειγμα της Lamborghini Huracan Performante. Χωρίς την ενεργή αεροδυναμική, όπως μας είπε ο M. Reggiani, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini δεν θα ήταν δυνατό να διαλύσει τον συναγωνισμό και να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring [in car video].

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube