Η μορφή της Corvette C8, βάσει ενδείξεων

Η μορφή της Corvette C8, βάσει ενδείξεων

Αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη Corvette, σύμφωνα με όσες πληροφορίες υπάρχουν και στοιχεία από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Η επόμενη Corvette θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κεντρομήχανη. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, αλλά όλες οι ενδείξεις προς αυτό συνηγορούν. Και από το ίδιο το εργοστάσιο δεν έχουν κάνει και πολλά να το κρύψουν.

Οι κατάσκοποι του Autocar έχουν εντοπίσει σε δοκιμές εξέλιξης "μουλάρια" Corvette με κινητήρα στο κέντρο, αυτό τουλάχιστον μας επιτρέπει να υποθέσουμε με ασφάλεια το σχήμα και αναλογίες του αμαξώματος. Και από την άλλη, έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τότε που ο αρχιμηχανικός της εταιρείας Tadge Juechter είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες της μπροστομήχανης πισωκίνητης πλατφόρμας. Από άποψη επιδόσεων, οδικής συμπεριφοράς, και σχεδίασης. Υποδεικνύοντας ότι η μετατόπιση του κινητήρα στο κέντρο, θα ήταν το επόμενο βήμα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εμβληματικό μοντέλο. Η χαρακτηριστική σιλουέτα με το μακρύ καπό και την κοντή ουρά είναι σήμα κατατεθέν. Και ενώ υπάρχει ήδη μία κεντρομήχανη Corvette από ανεξάρτητο κατασκευαστή, που δείχνει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά όμορφο, πολύ δύσκολα μια εταιρεία παίρνει την απόφαση να παρέμβει τόσο δραστικά σε ένα τόσο ισχυρό σύμβολο.

Πως θα μπορούσε λοιπόν να δείχνει η κεντρομήχανη Corvette; Αυτό το σχέδιο που κυκλοφορεί στο Corvette Forum είναι βασισμένο στις όποιες τεχνικές πληροφορίες υπάρχουν και στα διάφορα πρωτότυπα δοκιμών που έχουν κατά καιρούς φωτογραφηθεί. Και δείχνει τόσο όμορφο ώστε να ευχόμαστε να είναι αληθινό.



Το καπό είναι φυσικά πιο κοντό, αλλά όχι υπερβολικά. Καμία σχέση δηλαδή με αυτοκίνητα όπως η McLaren 720 S. Οι αναλογίες είναι επιθετικές, και διατηρείται το σφηνοειδές προφίλ. Η διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα, το μέγεθος και το σχήμα των αεραγωγών σε συνδυασμό με τα φώτα θυμίζουν κάπως την Ferrari 599 GTO. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί το επιθετικό diffuser, αλλά οι εξατμίσεις και τα φώτα είναι πολύ κοντά στη λογική της Corvette.  

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube