Η νέα Porsche 911 GT2 RS έπιασε 336 km/h στο Nürburgring

Η νέα Porsche 911 GT2 RS έπιασε 336 km/h στο Nürburgring

Το νέο έρχεται από τον Mark Webber που τα «έπιασε», ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις φήμες ότι η GT2 RS θα γράψει νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring.

Λέτε η νέα Porsche 911 GT2 RS να έχει ήδη κάνει νέο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring;

Μάλλον είναι λίγο νωρίς για να το πούμε, αλλά προφανώς εκεί στο Zuffenhausen τη βρίσκουν να πετάνε λόγια για ένα χρόνο κάτω από τα επτά δευτερόλεπτα.

Το τελευταίο νέο που έφερε νερό στο μύλο της σπέκουλας για την επίδοση της ισχυρότερης Neunelfer έρχεται από Mark Webber. Ο Αυστραλός που αναμίχθηκε ενεργά στην εξέλιξη της νέας 911 GT2 RS είπε ότι έπιασε 336 km/h ανώτατη ταχύτητα στην Πράσινη Κόλαση.

Η σφόδρα τεχνική φύση του Nordschleife, του οποίου στροφές και υψομετρικές διαφορές, δύσκολα σου επιτρέπουν να υποθέσεις την επίδοση ενός αυτοκινήτου στο γύρο από την ανώτατη ταχύτητα που έπιασε στην πίστα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η ανώτατη ταχύτητα της GT2 RS στο Ring κατατροπώνει την αντίστοιχη των προηγούμενων ρεκόρ. Της Lamborghini Huracán Performante; Μόλις 304 km/h! Ακόμη κι αυτή της Mclaren P1 LM, αν συμφωνήσουμε όλοι μας ότι πρόκειται για ένα sreet legal αυτοκίνητο παραγωγής, βρίσκεται σχεδόν δέκα χιλιόμετρα πίσω, στα 327 km/h.

Και για να (ξανά)θυμίσουμε τα ρεκόρ, η Mclaren P1 LM γύρισε στο Ring 6’ 43” 2, την ίδια ώρα που η Huracán Performante χρειάστηκε κάτι τις παραπάνω, γυρίζοντας στα 6’ 52”.

Αλλά μέσα στο μυαλό μας τριβελίζουν και οι σπόντες που πέταξε στο Goodwood κατά την επίσημη παρουσίαση της 911 GT2 RS, ο Frank-Steffen Walliser, επικεφαλής της Porsche Motorsport και αντιπρόεδρος του GT Division: «Αυτή είναι η έβδομη γενιά της 911. Όλα έχουν να κάνουν σε σχέση με το επτά… Είναι 700 άλογα, αλλά δεν έχει 7άρι στο Nürburgring. Περιμένετε και θα δείτε. Δώστε μας λίγο χρόνο και θα το ελέγξουμε».

Ο απίθανος χρόνος που είχε γράψει στο γύρο του Nordschleife η Porsche 911 GT3 2018 των 500 ίππων να θυμίσουμε ότι ήταν 7’ 12” 7, οπότε είμαστε σχεδόν ότι η φυσική ικανότητα της 911 GT2 RS τη σπρώχνει κάτω από το 7άρι. Αλλά πόσο;

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, γυρίζοντας πίσω στον Απρίλιο, ότι η Porsche είχε ξεκαθαρίσει ότι ο χρόνος γύρου στο Nürburgring δεν αποτελεί τοπ προτεραιότητά της, με την οδηγική ευχαρίστηση να είναι ο τοπ τομέας του ενδιαφέροντός της. Αλλά, παρόλα αυτά και πάλι, το στέλεχος που έκανε αυτή τη δήλωση ήταν ο Andreas Preuninger, επικεφαλής του GT Division. Αν αύριο μας πει «είπα, ξείπα», τώρα η «αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» τι να του πούμε εμείς; Δοκιμάστε το «καλά κάνετε!». Ούτως ή άλλως περιμένουμε το νουμεράκι

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube