H Opel θα λανσάρει επτά νέα μοντέλα μέσα στο 2017 [video]

H Opel θα λανσάρει επτά νέα μοντέλα μέσα στο 2017 [video]

Με επτά νέα μοντέλα θα πορευτεί τον επόμενο χρόνο το ευρωπαϊκός κλάδος της GM, μεταξύ των οποίων μια νέα ναυαρχίδα, δύο crossover και ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Η Opel είναι ίσως η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που αποφάσισε να δώσει το όνομα του ιδρυτή της στο δεύτερο σημαντικό, από το τέλος όμως, αυτοκίνητό της.

Μιλάμε φυσικά για το Opel Adam. Και για το τελευταίο σε σημαντικότητα, υπό τη γενική έννοια του όρου και όχι των πωλήσεων, το κράτησε για το γιο του Adam, τον Karl.

Μπορεί λοιπόν το Adam να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένα wannabe FIAT 500 ή MINI, αλλά για τη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Karl-Thomas Neumann, έχει καλά νέα για τους φαν της Opel.

Με ένα πρόγραμμα νέων μοντέλων με την κωδική ονομασία «7 in 17», η ανανέωση ξεκινά από τα ψηλά πατώματα με το νέο Insignia που θα ελαφρύνει κατά 175 kg σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο και θα πάρει την ονομασία Grand Sport. Και αυτό, όπως ο προκάτοχός του που πούλησε 900.000 κομμάτια θα κατασκευάζεται στο Rüsselsheim, στη Γερμανία. 

Η νέα ναυαρχίδα της Opel θα ακολουθηθεί φυσικά από το αντίστοιχο στέισον Insignia Sports Tourer, με σχεδιαστική γλώσσα που έχει ήδη εκφραστεί από το πρωτότυπο Opel Monza, λεπτότερα εμπρός φανάρια και σημαντική αύξηση του χώρου στην καμπίνα, ειδικά στο πίσω μέρος και στο πορτμπαγκάζ.

Και για να ολοκληρωθεί η γκάμα του νέου Insignia, η λίστα θα περιλάβει το νέο Country Tourer που θα πρόκειται για ένα ψηλωμένο, τετρακίνητο και οπτικά «σκληροτράχηλο» Sports Tourer. Ένα αυτοκίνητο για ανθρώπους που ασχολούνται με δραστηριότητες outdoor ή απλώς θέλουν να ξεχωρίζουν.

Στο πρόγραμμα«7 in 17» περιλαμβάνεται φυσικά και ο «πρωταθλητής της αυτονομίας», όπως ονομάζει η Opel το νέο Ampera-e που θα διατεθεί στην αγορά από την άνοιξη του 2017 με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία τα 500 km. Και όπως λέει η Opel προσφέρει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου σε ένα ευρύχωρο πακέτο με κόμπακτ διαστάσεις.

Στην κατηγορία των βαν, ο εμπορικός πρωταθλητής της Opel, το Vivaro, είναι επίσης έτοιμο να αντικατασταθεί από ένα γυαλιστερό, νέο μοντέλο, με ενισχυμένες τις δυνατότητές του σε προσαρμοστικότητα και επιβατική άνεση.

Στις αρχές του 2017, το πιο καλοπουλημένο crossover στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, το Mokka, αποκτά την έκδοση Χ με OnStar και βελτιωμένο εξοπλισμό. Θα πλαισιωθεί στην γκάμα δε από ένα νέο crossover (CUV) υπό την ονομασία Crossland X. To νέο CUV θα δώσει ακόμα πιο σπορ διάσταση και περισσότερο χώρο στην κατηγορία.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, ακόμα ένα CUV στα μικρά οικογενειακά (μέγεθος Astra) που θα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπορ crossover που θα ολοκληρώσει την κατηγορία μεγέθους Astra και Zafira.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube