Φωτογραφία-teaser για το Opel Crossland X

Φωτογραφία-teaser για το Opel Crossland X

Η Opel έρχεται ουσιαστικά να αναστήσει το «Meriva» με μια ψηλωμένη εκδοχή της κατηγορίας υπό την ονομασία Crossland X.

Η Opel πρόσφατα ανανέωσε την παρουσία της στα σουπερμίνι SUV με το ανανεωμένο Mokka X. Θεώρησε όμως ότι η φίρμα αντέχει ένα ακόμα ψηλωμένο αυτοκίνητο στο ίδιο μέγεθος, οπότε και βρίσκεται σε τροχιά λανσαρίσματος, ως τμήμα του προγράμματος «7 in 17».

O λόγος για το Crossland X το οποίο έρχεται να υποκαταστήσει στην γκάμα της Opel το Meriva. Το πέρασμα από την κατηγορία MPV, στην οποία ανήκε το Meriva, στα crossover αποτελεί ένα προφανές σχέδιο μέγιστης κεφαλαιοποίησης του δημοφιλούς χαρακτήρα της κατηγορίας.

Η φωτογραφία-teaser που έδωσε στη δημoσιότητα η Opel, μας δίνει μια άποψη από τη μάσκα του μικρού crossover, το οποίο δείχνει πανομοιότυπο με το Mokka X, κάτι βέβαια που δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Opel πιστεύει όπως προείπαμε ότι υπάρχει χώρος στην γκάμα της για δύο παρόμοια μοντέλα και περιγράφει το Crossland X ως ένα πιο «συναισθηματικό» crossover «για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή της εξοχής στην πόλη, που φροντίζουν ντομάτες και χορταρικά στην ταράτσα και χρειάζονται μπόλικο χώρο για τα παιδιά τους και για τα ψώνια από τα οικολογικά σουπερμάρκετ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το νέο Opel Mokka X

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Meriva 1.7 CTDi

Από αυτή τη δήλωση και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ότι το Crossland X θα είναι μεγαλύτερο από το Mokka X, τόσο στην καμπίνα όσο και στο πορτμπαγκάζ. Ένα μοντέλο που ξαναέστειλε την Opel στο σχεδιαστήριο για να προτείνει ένα πρακτικό crossover αντί ενός άχρωμου ανθρωπομεταφορέα που ορίζει συνήθως η κατηγορία των MPV. O Karl-Thomas Neumann, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το παραδέχτηκε σχεδόν ξεκάθαρα: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα Meriva και αποτύχαμε, οπότε είπαμε ότι ίσως αυτό δεν είναι το σωστό αυτοκίνητο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο τετρακίνητο Opel Insignia Grand Sport

Η Opel περιγράφει το όνομα του Crossland X ως «διαφορετικό και συναρπαστικό», μολονότι δεν είμαστε σίγουροι αν το αποτέλεσμα υπακούει στην περιγραφή. Η νέα άφιξη για την γκάμα της Opel το πιθανότερο είναι να έχει πολλά κοινά με το επερχόμενο Citroën C3 Picasso, ομοίως ένα μεταλλαγμένο σε crossover, MPV.

H Opel προγραμματίζει την επίσημη πρεμιέρα σε μέταλλο για το Crossland X στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο. Σε λίγους μήνες, στην προσεχή IAA2017, στην Φρανκφούρτη, αναμένεται το μεγαλύτερο Crossland X που θα αντικαταστήσει το Zafira.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube