Αποκάλυψη στοιχείων για το Volvo XC40

Αποκάλυψη στοιχείων για το Volvo XC40

Η Volvo καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον των μικρών premium SUV και επιβεβαίωσε ότι το XC40 θα είναι το μικρότερο μοντέλο XC.

Αυτό διαψεύδει τις φήμες που ήθελαν το 20άρι της Volvo, που θα είναι το μικρότερο στην γκάμα της εταιρείας, να ενσωματώνει και έκδοση SUV, ως αντίπαλο για τα MΙΝΙ Countryman και Audi Q2.

Εκτός από αυτό όμως, η Volvo «πυροβολεί» και στην υφιστάμενη μικρή premium κατηγορία, στην οποία θα πέσει μέσα το XC40, φτάνοντας στο σημείο να την περιγράψει ως «πάσχουσα από έλλειψη προσωπικότητας και παιχνιδιάρικης διάθεσης».

Το επερχόμενο XC40 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που θα στηρίζεται στην Compact Modular Architecture, στοχεύοντας σε μια πιο νεανική απήχηση από τα ακόμα μεγαλύτερα πλέον XC60 και XC90. Το XC40 προσφέρει ένα αριθμό επιλογών εξατομίκευσης, προκειμένου να πετύχει το παραπάνω, με ένα ανώτερο επίπεδο χρωματικών συνδυασμών για το αμάξωμα και την καμπίνα, που δεν έχουμε ξαναδεί σε Volvo. Ασυνήθιστες επιλογές για την καμπίνα όπως τα πορτοκαλί ταπέτα και η κόκκινη ταπετσαρία είναι μόνο ψήγμα από τα στοιχεία της λίστας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατασκοπευτικές εικόνες από το εσωτερικό του Volvo XC40

Το XC40 θα αποκαλυφθεί επισήμως αυτό το φθινόπωρο και η περιγραφή της φίρμας είναι ότι το μοντέλο απομακρύνεται από την υπόλοιπη γκάμα, περιλαμβανομένης μιας ευρύτερης ποικιλίας όσον αφορά τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Η εταιρεία έδειξε έναν ανάγλυφο πίνακα με μοτίβα που μοιάζουν με χάρτη στα επίσημα teaser της, αλλά και πιο ανθεκτικά, συμπαγή μέταλλα και υλικά που μοιάζουν με θαλασσόξυλο. Αυτή η φωτογραφία-teaser είναι και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο που έχουμε από το αυτοκίνητο, εκτός βέβαια από τις φωτογραφίες scoop κατά τη διάρκεια εξέλιξης του XC40.

«Θέλαμε το XC40 να είναι ένα φρέσκο, δημιουργικό και διακριτικό μέλος της γκάμας της Volvo, επιτρέποντας στον οδηγό του να παίρνει την προσωπικότητά του μαζί στο δρόμο», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας. «Ο οδηγός του XC40 ενδιαφέρεται για τη μόδα, τον πολιτισμό και συχνά ζει σε μεγάλες, σφύζουσες από ζωντάνια πόλεις. Θέλει ένα αυτοκίνητο που να αντανακλά την προσωπικότητά του. Το XC40 είναι αυτό το αυτοκίνητο».

Η Volvo επιβεβαίωσε επίσης τα τρία επίπεδα τριμαρίσματος του XC40: Momentum, R-Design και Inscription. Πέρα του ότι θα είναι το βασικό επίπεδο, το Momentum περιγράφεται επίσης ως το πιο μοντέρνο της γκάμας. Όσο για τα άλλα μοντέλα, το R-Design θα είναι το πιο σπορ και το Inscription το πιο πολυτελές.

Η πλήρης λίστα όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά στην καρδιά της γκάμας θα βρίσκεται ο 1.500άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας, μοτέρ που προέρχεται από το κόψιμο του ενός κυλίνδρου από τον δίλιτρο 4κύλινδρο της οικογένειας DRIVE-e. Προφανώς στην γκάμα θα βρίσκονται και ντίζελ, μαζί με ατμοσφαιρικές και τούρμπο εκδόσεις βενζινοκινητήρων. Μια υβριδική έκδοση των 180 ίππων, με βενζινοκινητήρα 106 PS και ηλεκτρομοτέρ 75 PS θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας, με την ονομασία T5 Twin Engine. Το πιο eco XC40 θα είναι προσθιοκίνητο, με 7άρι αυτόματο σασμάν και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 48 km.

H τιμή για το νέο Volvo XC40 αναμένεται να ξεκινά στην Ευρώπη από τις 28.000 ευρώ, υπερφαλαγγίζοντας τιμολογιακά ανταγωνιστές, όπως η επερχόμενη Jaguar E-Pace, το υφιστάμενο Audi Q3, αλλά και το Range Rover Evoque.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube