Αργότερα μέσα στη χρονιά το μικρό crossover της Volvo, XC40

Αργότερα μέσα στη χρονιά το μικρό crossover της Volvo, XC40

Το κόμπακτ σουηδικό crossover φαίνεται πως δεν θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης όπως αναμενόταν, αλλά προς το τέλος του έτους.

Παρότι τα πρωτότυπα 40.1 και 40.2 μας έχουν προϊδεάσει σαφώς για τη μορφή του κόμπακτ crossover που εξελίσσει η Volvo, μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κανένα «μουλάρι» δοκιμών.

Τώρα όμως μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από δοκιμές που γίνονται στον Αρκτικό Κύκλο, στις οποίες η γραμμή του αμαξώματος είναι ουσιαστικά χωρίς αλλαγές από των πρωτοτύπων.

Παρότι τα καμουφλάζ είναι ακόμα βαρύ, φαίνεται πως η προσοχή των σχεδιαστών έχει πέσει κυρίως στο εμπρός και το πίσω μέρος που θα εγκαινιάσει μια πιο φρέσκια άποψη για τη Volvo.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Compact Modular Platform (CMA), η οποία θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα μεσαία μοντέλα τόσο της Volvo όσο και της μητρικής της Geely για την αγορά της Κίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volvo XC90 T6 AWD

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα εγκαινιάσει και μια νέα φουρνιά 3κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με χωρητικότητα 1,5 lt, οι οποίοι θα προέρχονται από τους δίλιτρους 4κύλινδρους που ήδη γνωρίζουμε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η υβριδική έκδοση Τ5 Twin Engine, που θα συνδυάζει το βενζινοκίνητο 3κύλινδρο σε έκδοση 182 ίππων με έναν ηλεκτρικό 75 ίππων.



Ο δεύτερος θα είναι τοποθετημένος μέσα στο 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και θα δίνει τη δυνατότητα για πλήρως ηλεκτρική κίνηση για 50 km.

Το XC40 αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2017 και οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν το 2018, αποτελώντας το πρώτο από τα τρία νέα μέλη της οικογένειας 40 της Volvo.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube