Ελαττωματικός αισθητήρας στο ABS η αιτία για το ατύχημα της Koenigsegg [video]

Ελαττωματικός αισθητήρας στο ABS η αιτία για το ατύχημα της Koenigsegg [video]

H εταιρεία έκανε το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό για να εντοπίσει τα αίτια του ατυχήματος

Φύλλο και φτερό έκανε η Koenigsegg τo One:1 ύστερα από το ατύχημα στο Nürburgring για να διαπιστώσει τα αίτιά του και όπως ανακοίνωσε για όλα φταίει ένας ελαττωματικός αισθητήρας του ABS.

H εταιρεία πήρε το αυτοκίνητο στην έδρα της όπου το έλυσε για να διαπιστώσει τόσο τα αίτια, όσο και την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Σε ό,τι αφορά στις δεύτερες, η Koenigsegg είπε πως το αυτοκίνητο είναι πλήρως επισκευάσιμο και θα προσπαθήσει να το έχει ετοιμοπόλεμο το συντομότερο δυνατό για να προσπαθήσει να κάνει το ρεκόρ που δεν μπόρεσε να κάνει λόγω του ατυχήματος.



Σε ό,τι αφορά στα αίτια του ατυχήματος η εταιρεία ανακοίνωσε πως αυτό οφείλεται σε έναν ελαττωματικό αισθητήρα ABS. Όταν ο οδηγός πάτησε το φρένο με ταχύτητα περίπου 170 km/h, «κλείδωσε» ο εμπρός άξονας (γι' αυτό και οι ροδιές στο οδόστρωμα) με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει πάνω στις μπαριέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Koenigsegg Agera R σε άγρια στούκα [video]

Η Koenigsegg λέει επίσης πως η προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό είχε ανάψει αλλά ο οδηγός φορούσε κράνος και ήταν επικεντρωμένος στην οδήγηση και ήταν δύσκολο να τη δει. Σύμφωνα με την Koenigsegg, τα συστήματα των αερόσακων, τα συστήματα διακοπής καυσίμου και όλα τα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας δούλεψαν κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την Porsche 918 Spyder να κάνει ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Ωστόσο -καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας- θα γίνουν αλλαγές στο λογισμικό του αυτοκινήτου όπως και θα αλλάξει η ένδειξη στο ταμπλό για να είναι πιο ευανάγνωστη και άμεσα αντιληπτή από τον οδηγό. 


[Πηγή Koenigsegg]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube