Συνεργασία Renault-Nissan Alliance και Mitsubishi Motors

Συνεργασία Renault-Nissan Alliance και Mitsubishi Motors

Θα οδηγήσει στην από κοινού εξέλιξη τριών νέων μοντέλων. Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν επίσης τεχνολογίες και παραγωγικό δυναμικό

H Mitsubishi Motors Corporation και Renault-Nissan Alliance ανακοίνωσαν σχέδιο για νέες κοινοπραξίες.

Η NMKV, μια ήδη υπάρχουσα κοινοπραξία των Nissan και Mitsubishi, ιδρύθηκε το 2011 για την από κοινού εξέλιξη μιας γκάμας λιλιπούτειων “Kei cars” για τις δύο φίρμες. Οι πρώτοι καρποί αυτής της συνεργασίας, το Nissan Dayz και το Mitsubishi eK wagon, διατέθηκαν στην ιαπωνική αγορά πριν λίγους μήνες.

Η επιτυχία αυτών των παλιών κοινοπραξιών οδήγησε στη διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Mitsubishi Motors και τη Nissan ώστε να περιληφθεί η Renault-Nissan Alliance και να αυξηθούν οι ευκαιρίες επέκτασης. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες θα μοιραστούν τόσο τις τεχνολογίες όσο και το παραγωγικό δυναμικό. Το ένα πλάνο είναι για την από κοινού εξέλιξη ενός μικρού αυτοκινήτου από τη Nissan και τη Mitsubishi. Η βάση του θα είναι μια κοινή πλατφόρμα “Kei car” και θα περιληφθεί και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Ο Osamu Masuko, πρόεδρος της Mitsubishi Motors Corporation, δήλωσε: «Ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης σχεδίων συνεργασίας με τη Nissan Motor μέχρι τώρα, η Mitsubishi Motors είναι ευτυχής που θα δουλέψει ξανά με τη Nissan και τη Renault για να αναπτύξει νέες συνεργασίες. «Οι νέες αυτές ευκαιρίες μπορούν να εκληφθούν ως απόδειξη ότι τα υπάρχοντα προγράμματα συνεργασίας ανάμεσα στη Mitsubishi Motors και τη Nissan έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα και η Mitsubishi Motors ελπίζει ότι τα νέα προγράμματα συνεργασίας με τη Renault-Nissan Alliance θα μας δώσουν περαιτέρω οφέλη».

Χάρη στη συμμαχία, οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τεχνολογίες και προϊόντα όπως οι τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και οι πλατφόρμες τελευταίας γενιάς. Επιπλέον η Mitsubishi προγραμματίζει να λανσάρει δύο νέα τετράθυρα sedan βασισμένα σε μοντέλα της Renault. Το πρώτο, ένα μεσαίο οικογενειακό, θα προορίζεται για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το δεύτερο, ένα μικρότερο οικογενειακό, θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο.

Ο πρόεδρος και CEO της Renault-Nissan, Carlos Ghosn, δήλωσε: «Η Nissan και η Mitsubishi Motors είχαν αμοιβαίο όφελος από κάμποσες συνεργασίες στο παρελθόν και πιο πρόσφατα από την επιτυχημένη κοινοπραξία πάνω στα Kei cars στην Ιαπωνία. Καλωσορίζω την κατεύθυνση που έχει παρθεί προς μια ευρύτερη συνεργασία, η οποία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τη Renault και θα μοχλεύσει περαιτέρω την καρποφόρα σχέση ανάμεσα στη Nissan και τη Mitsubishi Motors».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube