Mitsubishi: Από το 1991 «έκλεβε» με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων

Mitsubishi: Από το 1991 «έκλεβε» με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων

Σε διαρκή κατηφόρα για 5η μέρα η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Η Mitsubishi Motors παραδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες πως οι μέθοδοι δοκιμών οικονομίας καυσίμων που χρησιμοποιούσε δεν ήταν συμβατές με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης από το 1991.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει χάσει τη μισή από την αγοραστική της αξία - περίπου 3,9 δισ. δολαρία - από την περασμένη εβδομάδα όταν και παραδέχθηκε ότι παραποίησε τα αποτελέσματα για τέσσερα μοντέλα της.
 
Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να καθορίσει τα αίτια που συνέβη αυτό ξεκινώντας μια εσωτερική έρευνα η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία προσέλαβε τρεις εισαγγελείς οι οποίοι θα διερευνήσουν την υπόθεση των μη κατάλληλων δοκιμών συμπεριλαμβανομένων και της παραποίησης των δεδομένων απόδοσης καυσίμου, σύμφωνα με την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας.
 
Ο Πρόεδρός της Tetsuro Aikawa και άλλα στελέχη συμμετείχαν σε συνεδριάσεις με θέμα τις μεθόδους οικονομίας καυσίμων που χρησιμοποιήθηκαν στα μοντέλα minicar για τα οποία έχει παραδέχτηκε η αυτοκινητοβιομηχανία ότι χρησιμοποιούσε παραποιημένα στοιχεία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Ryugo Nakao από το Τόκιο.
 
Η χειραγώγηση των δοκιμών απόδοσης καυσίμων είναι «εξαιρετικά σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Keiichi Ishii στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα. Το υπουργείο δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει μέτρα για την πρόληψη των παρατυπιών στις δοκιμές οχημάτων, ανέφερε ο υπουργός.
 
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν για πέμπτη ημέρα στο Τόκιο, πέφτοντας περίπου 13%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube