Η Nissan μελετά την εξαγορά της Mitsubishi

Η Nissan μελετά την εξαγορά της Mitsubishi

Η Nissan επεξεργάζεται σχέδιο αγοράς πακέτου μετοχών της Mitsubishi Motors, που να της εξασφαλίζει τον έλεγχο της εταιρείας, έναντι 200 δισ. γεν ή €1,61 δισ.

Σύμφωνα με αναφορά από το ιαπωνικό πρακτορείο NHK, που επικαλείται το Bloomberg, η Nissan μελετά την εξαγορά του 40% του μετοχικού πακέτου της Mitsubishi Motors.

Η Mitsubishi πρόσφατα ενεπλάκη σε σκάνδαλο χειραγώγησης των μετρήσεων των ρύπων, αλλά και στοιχείων οικονομίας. Εξαπάτηση που υφίσταται το καταναλωτικό κοινό τουλάχιστον για 15 χρόνια και για την πλειονότητα των μοντέλων της. Η χειραγώγηση αυτή αποκαλύφθηκε και αναμένεται να κοστίσει, αφενός χρηματιστηριακά και στη συνέχεια σε πλήγμα του γοήτρου της κατά συνέπεια και των πωλήσεων, τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ήδη οι παραγγελίες για τα μοντέλα του πέμπτου σε μέγεθος Ιάπωνα κατασκευαστή έχουν υποστεί σημαντική κάμψη, ενώ η μετοχή της εταιρείας από την αποκάλυψη της υπόθεσης έχει απωλέσει το 43% της αξίας της. Η Mitsubishi Motors δεν προσέτρεξε στη μητρική εταιρεία Mitsubishi Group προς βοήθεια, λέγοντας ότι μπορεί να διαχειριστεί την κρίση με τα δικά της μέσα και τις δικές της πηγές.

Η ενδιαφερόμενη Nissan δεν είναι «άγνωστη» στη Mitsubishi Motors, καθώς υφίσταται κοινοπραξία τους που διακινεί τα μίνικαρ της Mitsubishi. Αυτά τα μικρά αυτοκινητάκια ήταν τα πρώτα τέσσερα μοντέλα που εντοπίστηκαν ότι παραθέτουν ανακριβή στοιχεία οικονομίας και ήταν η Nissan αυτή που αποκάλυψε αυτή την ανακολουθία κατά τη διάρκεια μετρήσεων. Η Mitsubishi έχει ήδη δηλώσει ότι σκόπευε να ενημερώσει τη Nissan γι’ αυτό το ζήτημα.

Η ιστορία βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη και όσον αφορά μια επικείμενη εξαγορά, αλλά και όσον αφορά το παρασκήνιο της αποκάλυψης και του αποκαλύψαντος που είναι και ο υποψήφιος αγοραστής, Μείνετε συντονισμένοι για νέες πληροφορίες.     

 [Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube