Honda: Περικοπές μισθών για τις ανακλήσεις

Honda: Περικοπές μισθών για τις ανακλήσεις

Δραστικά μέτρα από την Honda για να μην χαλάσει η φήμη της.

Μετά την πέμπτη κατά σειρά ανάκληση του Fit μέσα σε δώδεκα μήνες, η Honda Motor Co. δημιουργεί νέο τμήμα για την εξάλειψη των προβλημάτων και την αναμόρφωση της ποιότητας.

Επίσης, κορυφαία στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας θα έχουν 3μηνη περικοπή μισθών ως υπεύθυνοι των πέντε ανακλήσεων του νέου Fit μέσα σε ένα χρόνο ζωής του μοντέλου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Fit (Jazz στην Ευρώπη) που έτυχαν των ανακλήσεων αφορούν την εγχώρια αγορά και 183 κομμάτια έξω από αυτήν.

Σύμφωνα με την Honda, η τελευταία ανάκληση αφορά δύο ελαττώματα που έχουν σχέση με θόρυβο στα υβριδικά Fit και Vezel (HR-V στην Ευρώπη) και κάποια βενζινοκίνητα Fit και N-WGN.

Ακόμα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανεξέταση όλων των ποιοτικών διαδικασιών και ελέγχων σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει και την παρουσίαση κάποιων νέων μοντέλων, όπως του νέου HR-V που θα κατασκευάζεται σε Αμερική (Μέξικο) και Ευρώπη (Αγγλία).

Τέλος, ο Πρόεδρος Takanobu Ito, που δέχθηκε 20% μείωση μισθού για τρεις μήνες, όρισε τον Koichi Fukuo προϊστάμενο και εκτελεστικό όργανο του νέου τμήματος για την εξάλειψη των προβλημάτων και την αναμόρφωση της ποιότητας.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν γιατί η Honda δεν θέλει να με τίποτα να χαλάσει το όνομα της σε θέματα όπως η ποιότητα και η αξιοπιστία.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube