Επίσημο «ναι» για υβριδικό Honda Jazz στην Ευρώπη

Επίσημο «ναι» για υβριδικό Honda Jazz στην Ευρώπη

Μπορεί τα Honda Insight και CR-Z να καταργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αγορές, όμως το νέο Jazz θα έρθει σε υβριδική έκδοση το 2016.

Τα αποκλειστικά υβριδικά Honda Insight και CR-Z καταργήθηκαν από την ευρωπαϊκή γκάμα της Honda. Όμως η υβριδική τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σε άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το Jazz.

Μετά το 2012 οι πωλήσεις των δύο υβριδικών της Honda στην Ευρώπη ήταν τόσο χαμηλές που ώθησαν την εταιρία στη πρόωρη κατάργησή τους. Ειδικά για το Insight υπήρχε και θέμα εσωτερικού ανταγωνισμού με το Civic 1.6 i-DTEC, το οποίο είναι ένα οικονομικότερο, γρηγορότερο και μεγαλύτερο αυτοκίνητο σε περίπου ίδια τιμή. Αλλά παρότι και το υπάρχον Jazz Hybrid δεν τα πήγε συγκλονιστικά καλύτερα, η Honda δεν επιφυλάσσει και γι’ αυτό την ίδια μοίρα.

Πιο συγκεκριμένα το 2013 οι πωλήσεις του Honda Jazz Hybrid έφτασαν τις 4.500 πανευρωπαϊκά, τη στιγμή που το ανταγωνιστικό Toyota Yaris Hybrid προτιμήθηκε από σχεδόν 50.000 αγοραστές. Ωστόσο το 2016, περίπου έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του νέου Jazz στις ευρωπαϊκές αγορές, η Honda είναι αποφασισμένη να προσθέσει και μια υβριδική έκδοση στη γκάμα του. Άλλωστε ένα από τα μειονεκτήματα του υπάρχοντος Jazz Hybrid, η εκπομπή περισσότερων από 100 gr CO2/km που το επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα όπως τα τέλη κυκλοφορίας, θα έχει διορθωθεί στη νέα γενιά του μοντέλου.

Ο Philip Ross, επικεφαλής πωλήσεων της Honda Motor Europe, διευκρίνισε ότι τα υβριδικά δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση πεθαμένα για τη Honda στην Ευρώπη. «Προς το παρόν έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στον 1.6 diesel, αλλά δεν ξεχνάμε την υβριδική τεχνολογία μας», δήλωσε. Δεν αποκάλυψε όμως αν θα εισαχθεί εδώ η υβριδική έκδοση και του πολυαναμενόμενου Honda HR-V, η οποία διατίθεται ήδη στο αντίστοιχο Honda Vezel στην Ιαπωνία.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube