Αγωνιστικό NASCAR που κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο;

Αγωνιστικό NASCAR που κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο;

Τo έχουμε δει σε ταινίες του Hollywood. Τώρα μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις σε δημόσιους δρόμους ένα αγωνιστικό NASCAR.

Η κατηγορία stock στο NASCAR είχε αρχικά δημιουργηθεί για αυτοκίνητα με λίγες βελτιώσεις και χαμηλό κόστος. Σήμερα, δεν είναι ακριβώς... stock. Όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτοκίνητα σε εργοστασιακή κατάσταση.

Για το λόγο αυτό τα αυτοκίνητα NASCAR, όπως κάθε πραγματικό αγωνιστικό, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Κάποιος που το ήθελε πολύ όμως, βρήκε μία λύση.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν είναι ένα αυθεντικό αγωνιστικό σασί, αλλά μία ρέπλικα. Ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές των αγωνιστικών NASCAR. Το οποίο χρειάστηκε επένδυση 100.000 δολαρίων και περισσότερες από 2.000 εργατώρες για να δημιουργηθεί.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2008 από την εταιρεία Jeffery’s Custom Conversion. Η οποία τώρα το έχει βγάλει προς πώληση για $69.000.



Το αυτοκίνητο δεν στερείται δύναμης, σε σχέση με τις αυθεντικές αγωνιστικές Impala SS. Φορά έναν κινητήρα της GM 460 ίππων, που μοιάζουν σχεδόν οι διπλάσιοι αν αναλογιστεί κανείς ότι ζυγίζει πάνω κάτω 1.150 kg. Η δύναμη περνά στο δρόμο από ένα πεντάρι σασμάν της Tremec με έναν θηριώδη συμπλέκτη και πίσω άξονα από φορτηγό. Το δύσκολο έργο να φτιάξει λάστιχα δρόμου για αυτή την ιδιαίτερη κατασκευή ανέλαβε η Goodyear.

Για να μπορεί να κυκλοφορεί στον δρόμο, η εταιρεία είχε μαλακώσει το set up και είχε προσαρμόσει ένα σύστημα αερανάρτησης. Είχαν επίσης προσθέσει air condition, αλεξήλια, ένα ηχοσύστημα της Kenwood και... τέσσερα αγωνιστικά μπάκετ. Α, και πόρτες που ανοίγουν, γιατίι στα αγωνιστικά είναι κολλημένες.

Στην καμπίνα η ατμόσφαιρα είναι σπαρτιάτικη, όπως φαντάζεται κανείς ένα αγωνιστικό. Τα όργανα είναι τοποθετημένα με μια υποτυπώδη εργονομία, ενώ υπάρχει ένας διακόπτης από τον οποίο μπορεί ο οδηγός να επιλέξει αν θέλει η εξάτμιση να είναι ελεύθερη και εκκωφαντικά θορυβώδης. Διαφορετικά μπορεί να κλείνει το κλαπέτο και να απολαμβάνει μια σχετική ησυχία.

Πηγή BoldRide.com μέσω Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube