Ένα Lexus LFA με V8 από NASCAR [video]

Ένα Lexus LFA με V8 από NASCAR [video]

Το υπεραυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας μεταμορφώθηκε σε κάτι αρκετά διαφορετικό.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 30 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς που προσέφερε στους πελάτες της η Lexus για να διαμορφώσουν το δικό τους LFA ανάλογα με τα γούστα τους, σίγουρα δεν περιλαμβανόταν η αλλαγή μοτέρ.

Λογικό, αφού ο ατμοσφαιρικός V10 των 4,8 lt μπορεί να μην εντυπωσίαζε σε απόλυτους αριθμούς, μια και για την τιμή του οι 560 ίπποι δεν ήταν κάτι το φοβερό, αλλά ο κόφτης στις 9.500 rpm και ο ήχος που θύμιζε μονοθέσιο της F1 ήταν ένα από τα highlights του ιαπωνικού σούπερκαρ.

Κάτω από το καπό του ασημί LFA με το οποίο ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Yoichi Imamura θα συμμεράσχει στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ντριφτ D1GP πάντως δεν θα βρείτε το «διαμάντι» με την πλακέτα που φέρει το όνομα του τεχνικού που το συναρμολόγησε, αλλά κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα, έναν V8 της TRD που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά της Toyota στα NASCAR, με σχεδόν 1.000 PS να πηγαίνουν στους πίσω τροχούς και να κάνουν το ντριφτάτισμα μια εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία. Ιδίως με το ημιαυτόματο κιβώτιο να έχει δώσει τη θέση του σε ένα χειροκίνητο.

Αρχικά κι εμείς «χαλαστήκαμε» στην ιδέα ότι ένα από τα μόλις 500 κομμάτια που κατασκευάστηκαν κανιβαλίστηκαν. Μέχρι που μάθαμε την ιστορία του.

Το συγκεκριμένο LFA είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από μία πλημμύρα και θα πήγαινε στην πρέσα. Ο Imamura το αγόρασε και το μετέτρεψε στο θηρίο που βλέπετε στο video να καίει τα πίσω λάστιχά του ανηλεώς. Συνεπώς, έστω και έτσι, ένα ακόμα LFA συνεχίζει να «χορεύει». Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

[Πηγή: Sunpros via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube