Του βγαίνει το τιμόνι σε αγώνα, αλλά δεν χάνει την ψυχραιμία του! [video]

Του βγαίνει το τιμόνι σε αγώνα, αλλά δεν χάνει την ψυχραιμία του! [video]

Δείτε τι συνέβη στον Dale Earnhardt Jr. σε αγώνα NASCAR και πώς αντέδρασε σώζοντας την κατάσταση.

Οι αμερικάνικοι αγώνες NASCAR είναι από τους πιο απαιτητικούς τον κόσμο, και ο τελευταίος που έγινε στην Talladega Superspeedway έδειξε τι μπορεί να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στην πίστα.

Πολλοί υποτιμούν το NASCAR νομίζοντας ότι είναι εύκολο, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν από τις κερκίδες ή από τον καναπέ, μπροστά στο γυαλί. Οι αγώνες συχνά εξελίσσονται σε μαζικές καταστροφές αν κάποιος από τους οδηγούς που κινούνται σε σχηματισμό με 300+ km/h χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του ή κάνει κάποιο λάθος.

Στον γεμάτο ατυχήματα αγώνα της Talladega –που μάλιστα έληξε με μια μνημειώδη καραμπόλα αμέσως πριν την καρό σημαία– ο Dale Earnhardt Jr. κατάφερε με απίστευτο τρόπο να διατηρήσει την ψυχραιμία του και τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν του έμεινε το τιμόνι στο χέρι. Ευτυχώς αυτό συνέβη σε περίοδο κίτρινης σημαίας, οπότε ο Earnhardt κατάφερε να πιάσει την κολόνα του τιμονιού και να τη στρίψει με το χέρι, αποφεύγοντας τον τοίχο.

«Ευτυχώς ήταν σε κίτρινη σημαία. Απλά έπιασα την κολόνα και έστριψα έτσι το αυτοκίνητο. Η δύναμη που έβαλα ξεφλούδισε το δέρμα από το χέρι μου, αλλά δεν θα άφηνα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο. Ήταν ένα εντελώς απίθανο συμβάν», δήλωσε ο Earnhardt στο Fox Sports.

To περιστατικό συνέβη μετά από pit-stop, όπου ο Earnhardt δεν συνέδεσε ξανά το τιμόνι όπως πρέπει. Τελικά τερμάτισε στην 40ή θέση αφού ενεπλάκη σε δύο ατυχήματα, όμως το συγκεκριμένο συμβάν και το αντίστοιχο βιντεάκι θα μείνουν στην ιστορία του NASCAR.

(Να σημειώσουμε εδώ ότι ο πατέρας του Dale, o θρυλικός Dale Earnhardt Sr., σκοτώθηκε σε αγώνα NASCAR, τα 500 Μίλια της Daytona του 2001, όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και χτύπησε μετωπικά στον τοίχο με αποτέλεσμα να σπάσει ο αυχένας του).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube