Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Model 3 Performance

Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Model 3 Performance

Μετά από αναμονή μηνών, έχουμε επιτέλους μια ακριβή εικόνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Model 3 Performance.

Model 3 Performance

Στα τέλη του 2023, η Tesla παρουσίασε το ανανεωμένο Model 3, στην πισωκίνητη και τη Long Range έκδοση. Από την γκάμα του Highland απουσίαζε το Model 3 Performance, το οποίο περιμένουμε διακαώς εδώ και μήνες. Φημολογείται ότι θα είναι το πιο ακραίο Model 3 που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το χάσμα που το χωρίζει από το Long Range είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με την πρώτη γενιά, με το επερχόμενο Model 3 Performance να θεωρείται σημαντικά πιο γρήγορο κι ικανό στην πίστα.

627 ίπποι, 688 Nm, 528 km αυτονομίας, 2,9” για τα 60 mph από στάση, τελική στα 261

Model 3 Performance

Αυτός είναι ο λόγος, μαζί με κάποια σήματα στα νέα καθίσματα και το πίσω μέρος, που πολλοί πίστευαν ότι τελικά θα ονομαστεί Ludicrous αντί για Performance. Ωστόσο, τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσει να ονομάζεται Model 3 Performance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αλλαγές θα έχει το νέο Tesla Model 3 Performance;

Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει μια πιο ακραία έκδοση με το όνομα Ludicrous. Όπως και να έχει, έχουμε για πρώτη φορά ξεχωριστό σχεδιασμό από τις μικρότερες εκδόσεις, με διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα και πίσω διαχύτη.

 

 

Ωστόσο, οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι κάτω από το καπό. Παρόλο που η Tesla δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις προδιαγραφές του Model 3 Performance, εμπιστευτικές πληροφορίες προσφέρουν μια αρκετά καλή εκτίμηση του τι να περιμένουμε.

Γνωρίζαμε ήδη ότι θα έχει πάνω από 600 ίππους, χάρη στον νέο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος που θα ανεβάσει τη συνολική ισχύ στα 461 kW, περίπου 627 ίππους. 

Model 3 Performance

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στο Malibu, αποκαλύφθηκε επίσης ότι το νέο Model 3 Performance θα χρειάζεται μόλις 2,9” για τα 0-60 mph (0-97 km/h). H Tesla καθυστέρησε καιρό το λανσάρισμα για να καταφέρει να μπει στα «2άρια» και πράγματι, οι Αμερικανοί θα απολαμβάνουν κάτι που ξεκινά από «2».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα ημί-μπάκετ καθίσματα για το νέο Model 3 Performance

Στην Ευρώπη όμως μετράμε σε 0-100 km/h κι εδώ η διαφορά είναι 0,2λιγότερο από την προηγούμενη γενιά Model 3 Performance. Οπότε αφού εκείνη ήθελε 3,3 για το 0-100, υπολογίστε ότι το επίσημο 0-100 που θα ανακοινώνει στα καθ' ημάς η Tesla θα είναι 3,1”. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 261 km/h, τη στιγμή που στα μικρότερα 3άρια περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 201 km/h.

Model 3 Performance

Τα πιο θηριώδη ελαστικά κι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας πλήττουν την αυτονομία, οπότε μην περιμένετε να καλύπτει αποστάσεις όπως το υπάρχον Long Range. Αυτό φτάνει -κατά WLTP- τα 678 km φορώντας 18άρες ζάντες με αεροδυναμικά τάσια, νούμερο που πέφτει στα 629 με τις έξτρα 19άρες. 

Το Performance θα αρκείται στα 528, περίπου 19 km λιγότερα από το απερχόμενο Tesla Model 3 Performance. Το βάρος θα περιορίζεται στα 1.854 kg χωρίς τον οδηγό και πρόκειται για εξαιρετική επίδοση. Σκεφτείτε ότι ο ανταγωνισμός από τις ΗΠΑ, το σαφώς πιο αργό Dodge Charger EV, ζυγίζει 2.648 kg!

Model 3 Performance

Φημολογία έχει αναπτυχθεί και για την μπαταρία. Λέγεται ότι τα 3άρια που θα κατασκευάζονται στη Σανγκάη θα φορούν την LG 5L NMC, συνολικής χωρητικότητας 79 kWh. 

Ενώ τα βορειοαμερικανικά Performance θα έχουν την Panasonic 3L NCA των 82 kWh, οπότε θα ζυγίζουν περίπου 20 kg παραπάνω. Περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση με κομμένη την ανάσα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube