Suda SA 01: Νέο EV χαμηλού κόστους για την Ευρώπη

Suda SA 01: Νέο EV χαμηλού κόστους για την Ευρώπη

Με ντεμπούτο το 2019 στην Κίνα, το Suda SA 01 κάνει τα πρώτα βήματά του στην Ευρώπη, όπου μόλις ξεκίνησε την εμπορική καριέρα του, αρχής γενομένης από τη Γερμανία.

Suda SA 01

Οι Κινέζοι κατασκευαστές κλιμακώνουν την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ύστερα από τις Aiways, BYD και Xpeng, είναι η σειρά της Suda να ξεκινήσει καριέρα στη Γηραιά Ήπειρο με το SA 01, ένα κόμπακτ ηλεκτρικό 4θυρο που μόλις λανσαρίστηκε στη γερμανική αγορά.

Με συνηθισμένη σχεδίαση, το Suda SA 01 φοράει ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW (109 PS) και ανακοινώνει μέγιστη ταχύτητα 134 km/h. Όσον αφορά την μπαταρία, η συστοιχία μπορεί να συσσωρεύσει 39,5 kWh, παρέχοντας αυτονομία 200 km στον κύκλο WLTP και καλύπτεται από 8ετή εγγύηση. Με μονοφασικό ρεύμα, ο ενσωματωμένος φορτιστής φτάνει σε ισχύ μέχρι τα 3,7 kW. Η μπαταρία μπορεί να φορτίζει με μάξιμουμ ισχύ DC τα 22 kW που αναμένεται να αυξηθεί στα 50 kW στα μοντέλα που θα παραδίδονται από το 2021.

Suda SA 01

Προσώρας, το Suda SA 01 πωλείται μόνο στη γερμανική αγορά όπου έχουν παραδοθεί περίπου 200 αυτοκίνητα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής σκοπεύει να εντείνει την παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενος στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή του SA 01. Στη Γερμανία, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Suda ξεκινά από €18.990 και μειώνεται σε λιγότερο από 10.000 ευρώ ύστερα την αφαίρεση του ομοσπονδιακού μπόνους και του πριμ του κατασκευαστή.

Suda SA 01

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube