Το Spring Electric μας δείχνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia [pics]

Το Spring Electric μας δείχνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia [pics]

Με το πρωτότυπο Spring Electric η Dacia μας αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι ένα SUV με πάνω από 200 km αυτονομία.

Το πρωτότυπο Spring Electric που παρουσιάστηκε από την Dacia θα αποτελέσει την βάση για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, για το οποίο η Dacia υπόσχεται ότι θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Το πρωτότυπο βασίζεται στο ηλεκτρικό Renault City K-ZE που πωλείται από την γαλλική εταιρεία στην αγορά της Κίνας. Το πρωτότυπο της Dacia διατηρεί την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τις μαζεμένες διαστάσεις του γαλλικού και πολλά στοιχεία της εμφάνισής του. 

Προς το παρόν η Dacia είναι αρκετά φειδωλή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου και το μόνο που ανακοινώνει είναι πως το Spring Electric έχει μήκος 3,73 m. 

Η έκδοση παραγωγής του αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021 και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την Dacia, η αυτονομία του θα είναι τουλάχιστον 200 km, ενώ θα διατεθεί στην αγορά σε αρκετά προσιτή τιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube