Ζυγώνει η ώρα του Opel Ampera-e [video]

Ζυγώνει η ώρα του Opel Ampera-e [video]

Το Ampera-e θα «ηλεκτρίσει» την αγορά την ερχόμενη άνοιξη.

Η Opel ανακοίνωσε το προϊοντικό της πρόγραμμα για την ερχόμενη χρονιά και ένα από τα εφτά μοντέλα που θα παρουσιαστούν είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Ampera-e.

To νέο 5θυρο και 5θέσιο Ampera-e θέλει να αποτελέσει έναν πολύ ισχυρό παίκτη στην κατηγορία των ηλεκτρικών και κύριοι αντίπαλοί του είναι το Nissan Leaf, το BMW i3, VW e-Golf κ.α. Πέρα όμως από την προσιτή για την κατηγορία τιμή που υπόσχεται η Opel, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο υπόσχεται την μεγαλύτερη αυτονομία και επιδόσεις GTi.

Πιο συγκεκριμένα, το Ampera-e υπόσχεται αυτονομία 500+ km (σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης NEDC) μόνο με μία φόρτιση. Για να είναι αυτό εφικτό έχει ένα από τα μεγαλύτερα σετ μπαταριών που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε μοντέλο παραγωγής. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60 kWh, που μοιράζονται σε όλο το πάτωμα και στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών. Οι συνολικά 288 μονάδες λιθίου ζυγίζουν 435 kg. Κάθε μονάδα έχει μήκος 100 mm και πλάτος 338 mm. Ακόμα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, μία φόρτιση 30 λεπτών σε ταχυφορτιστή 50 kW DC θα προσφέρει έξτρα αυτονομία 150 km (μέση τιμή, μετρημένη με βάση προκαταρτικές δοκιμές NEDC) στη μπαταρία ιόντων λιθίου νέας γενιάς που διαθέτει.

Σε αντίθεση με το Opel Ampera, που όλα τα ηλεκτρικά συστήματα και ο κινητήρας παράγονταν στις ΗΠΑ, για το Ampera-e η Opel προχώρησε στη συνεργασία με την Κορεατική LG Chem και οι μπαταρίες καλύπτονται από εγγύηση 8 ετών/160.000 km.

Ο πολύ δυνατός ηλεκτροκινήτηρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 204 PS και 36,7 kgm και οι επιδόσεις που υπόσχεται η γερμανική εταιρεία δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακές. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 145 km/h, ενώ αναμένεται πως τα πρώτα 100 km/h θα επιτυγχάνονται περίπου σε 7” (0-50 km/h σε 3,2”).

Τέλος, το Opel Ampera-e είναι ακριβώς σαν ένα καθημερινό αυτοκίνητο, με πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας και με όλες τις ανέσεις του σύγχρονου εξοπλισμού, σύστημα πλοήγησης, οθόνης αφής 10,2” και ζάντες αλουμινίου 17”. Έχει συνολικό μήκος 4.166 mm, πλάτος 1.765 mm, ύψος 1.594 mm, με μεταξόνιο 2.600 mm, γεγονός που το κάνει φιλόξενο για 5 ενήλικους επιβάτες. Ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 478 lt, ενώ το συνολικό βάρος του μοντέλου δεν ξεπερνά τα 1.625 kg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube