Νέος τιμοκατάλογος για το BMW i3 με την αναβαθμισμένη μπαταρία

Νέος τιμοκατάλογος για το BMW i3 με την αναβαθμισμένη μπαταρία

Μετά την εφαρμογή των νέων φορολογικών δεδομένων, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου BMW i3 με την μεγαλύτερη μπαταρία ξεκινάει από τα 37.700 ευρώ.

Xωρίς αμφιβολία, το BMW i3 και γενικότερα η οικογένεια i της BMW, είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Φτιαγμένο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, και με αληθινά σπορ επιδόσεις, το i3 ήταν ήδη εξαιρετικά προηγμένο. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενη την ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας στην κατασκευή των μπαταριών η BMW εδώ και λίγο καιρό το διαθέτει με σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία. Η χωρητικότητά της έχει αυξηθεί από τα 60 στα 94 Ah (πάνω από 50% δηλαδή), εξασφαλίζοντας σοβαρότατη αύξηση της αυτονομίας.

Σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης πλέον μπορείς να κάνεις έως και 312 km με μια φόρτιση, όμως η BMW προτιμά να επικοινωνεί ότι ανεξαρτήτως χρήσης έχεις μια απόλυτα ρεαλιστική ακτίνα δράσης 200 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ BMW i3 – πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα [video]

Η νέα μπαταρία έχει τις ίδιες διαστάσεις με εκείνη των 60 Ah (οπότε μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων στα παλιότερα i3) και είναι βαρύτερη κατά σχεδόν 50 kg. Εκτός από μεγαλύτερη μπαταρία το i3 έχει πλέον και αναβαθμισμένο, ταχύτερο σύστημα φόρτισης, κάτι επίσης πολύ σημαντικό.

Ανάλογα με το τιμολόγιο της ηλεκτρικής παροχής σου το κόστος μετακίνησης κυμαίνεται από 1,6 έως και 2,3 ευρώ/100 km, ενώ η BMW Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής ρεύματος Ήρων και σου καλύπτει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειάς για τα πρώτα 100.000 km.

Καλύπτει επίσης με 8ετή εγγύηση το ηλεκτρικό σύστημα υψηλής τάσης του i3, ενώ η 5ετής οδική βοήθεια καλύπτει και την περίπτωση που μείνεις από ρεύμα. Για τέσσερις φορές όμως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με το BMW i8 στο δρόμο και στις Σέρρες [video]

Το αμιγώς ηλεκτρικό i3 (BEV) με την μπαταρία των 94 Ah ξεκινάει από τα 37.700 ευρώ, δηλαδή μόνο 1.250 ευρώ παραπάνω από εκείνη των 60 Ah (€ 36.450). Η τελευταία θα εξακολουθήσει να διατίθεται για λίγο καιρό ακόμα, ενώ προφανώς θα συνεχίζει να διατίθεται κανονικά και η έκδοση REX (Range Extender), έναντι 47.600 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναβαθμισμένο i3 μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσει σύντομα πλήρης δοκιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube